2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A McDonald's is megszabadult az egyszer használatos műanyagoktól

A magyarországi McDonald's a műanyagmentesítés jegyében június 25-től  minden egységéből kivonja az egyszer használatos műanyag szívószálakat, evőeszközöket és az italos poharakat fedő műanyag tetőket, ezeket papír szívószálak, fa evőeszközök és rostalapú pohártetők váltják fel – közölte az étteremlánc az MTI-vel.

A váltás egy évre vetítve 46 millió darab műanyag szívószál, több mint 11 millió darab műanyag kanál, valamint 2 millió darab műanyag villa és kés eltűnését eredményezi.

A váltás eredményeként az éttermekben elkészített termékekhez felhasznált csomagolások 99 százaléka megújuló, újrahasznosított vagy harmadik fél által tanúsított, fenntartható forrásból fog származni.

Az étteremlánc az átállásra évi 800 millió forintot költ.

Vendégek fogyasztanak a McDonald's gyorséttermi üzlethálózat egyik, a főváros X. kerület, Könyves Kálmán körúton franchise rendszerben működő egységében
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Neked ajánljuk
Cukornádból és PET-palackból is készül már legó Kizárólag USB-C-töltőket kapnak Európában az elektronikai eszközök Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: atv.hu
Vissza
Hírfolyam