2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A McDonald's is megszabadult az egyszer használatos műanyagoktól

A magyarországi McDonald's a műanyagmentesítés jegyében június 25-től  minden egységéből kivonja az egyszer használatos műanyag szívószálakat, evőeszközöket és az italos poharakat fedő műanyag tetőket, ezeket papír szívószálak, fa evőeszközök és rostalapú pohártetők váltják fel – közölte az étteremlánc az MTI-vel.

A váltás egy évre vetítve 46 millió darab műanyag szívószál, több mint 11 millió darab műanyag kanál, valamint 2 millió darab műanyag villa és kés eltűnését eredményezi.

A váltás eredményeként az éttermekben elkészített termékekhez felhasznált csomagolások 99 százaléka megújuló, újrahasznosított vagy harmadik fél által tanúsított, fenntartható forrásból fog származni.

Az étteremlánc az átállásra évi 800 millió forintot költ.

Vendégek fogyasztanak a McDonald's gyorséttermi üzlethálózat egyik, a főváros X. kerület, Könyves Kálmán körúton franchise rendszerben működő egységében
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Neked ajánljuk
Környezetbarát nyugtát vezet be a Lidl A videójátékok környezeti lábnyomán is faraghat a Microsoft India is lép az egyszer használatos műanyagok ellen Használd máshogyan: három filléres csodaszer a lakásban Lejárt a mélytengerektől kapott haladék?
Tovább a forrásra: atv.hu
Vissza
Hírfolyam