2021. december 3., Ferenc, Olívia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Búcsút mond az olcsó húsnak az ALDI

2025-től kivezeti kínálatából a legolcsóbb kategóriába tartozó marha-, sertés-, csirke- és pulykahúst a német diszkontlánc.

2025-től már csak a részben vagy teljesen szabadon tartott állatok húsát értékesítik az ALDI-kban. Az átállás fokozatos, idén az a cél, hogy a diszkontláncnál eladott hús 15 százaléka származzon az állatok szempontjából kedvezőbb tartási formákból – számolt be róla a Bild nyomán a Portfolio.

Mivel az olcsóbb árkategóriájú termékek már nem lesznek a szortiment részei, így bár a részben vagy teljesen szabadon tartott állatokból származó húsok ára nem változik, a hús átlagára is növekszik majd.

Az ALDI tisztában van azzal, hogy kockázatot vállalnak az olcsóbb húsok kivonásával, hiszen versenyhátrányba kerülhetnek, ha a konkurencia nem lép hasonlóan, de az állatok jólléte miatt vállalják ezt a kockázatot

– fogalmaztak közleményükben. „Bármilyen nehéz is, hiszünk abban, hogy helyesen kell cselekednünk: az állatok jólléte, a fenntartható gazdálkodás, a vásárlóink és a meggyőződésünk miatt” – nyilatkozta Erik Döbele, az ALDI Süd vezérigazgatója.

Az áruházlánc azért csak 2025-től lép, mert időt akarnak adni a beszállítóknak a gazdálkodásuk átállítására.

Fotó: MTVA/Róka László
Neked ajánljuk
Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését A fenntarthatóság igénye új feladatok elé állítja a versenyhivatalokat Lehet úgy zöld egy vállalkozás, hogy a környezetvédelem profitot is hoz neki? Süli János: atomenergia nélkül nincs klímavédelem 60 új elektromos busz érkezik jövőre 6 megyeszékhelyre a Zöld Busz Programban
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam