2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntarthatóbb SIM-kártyára vált a Telenor

Az új megoldással a felére csökkenhet a kártyák csomagolási hulladéka, emellett a szállításuk is hatékonyabbá válik, így a kártyákkal együtt a környezeti terhelés is kisebb lesz.

Kivezeti régi típusú, negyed évszázada használt, hitelkártya méretű SIM-kártyáit a Telenor. Az új, környezettudatosabb kártyák folyamatosan érkeznek az üzletekbe és váltják ki a korábbi, elavult megoldást – írta meg a vállalat közleménye alapján a Portfolio.

A lépéssel az új SIM-kártyákhoz kapcsolódó csomagolási hulladék 50 százalékkal csökkenhet.

A lépéssel a szállítás is hatékonyabbá válhat: a kisebb méretű kártyák kevesebb csomagolást, és kisebb súlyt jelentenek, így a szállításuk is kevesebb üzemanyagot igényel.

A megfelezett SIM-kártya számos korábbi, a fenntartható fejlődés irányába mutató lépésünk egy újabb eleme – fogalmazott Mészáros Attila, a Telenor Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója. 

Felidézte, hogy a Telenor törökbálinti székházát megújuló energiával látják el, a papíralapú helyett bevezették a digitális szerződést, és az e-számlát igénybe vevő ügyfeleik száma is nő. Emellett felhívta a figyelmet, hogy az üzletekben bárki leadhatja a régi készülékeket a hozzájuk tartozó akkumulátorokkal és kábelekkel együtt, amelyek szakszerű újrahasznosítása mind a környezetünkre ható terhelést csökkentik.

Neked ajánljuk
Csomagolásmentes vízzel rukkolt elő a Hell Búcsút mond az olcsó húsnak az ALDI A zöldgazdaság megteremtéséről egyeztettek a visegrádi országok jegybankelnökei Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam