2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csomagolásmentes vízzel rukkolt elő a Hell

Új márkával, a Floewaterrel lép be a vízpiacra a Hell Energy. A vízszűrő- és -kezelő technológiát, vagyis magát a szűrőberendezést éttermek, szállodák, fitnesztermek és munkahelyek számára fogják bérbe adni, ezzel lényegében csomagolásmentes megoldást kínálva a vízfogyasztásra.

A magyarok évente fejenként 130 liter palackozott vizet isznak, ami súlyos környezeti terhelést jelent, hiszen óriási mennyiségű csomagolási hulladék keletkezik általa. Az éttermekben, szállodákban jellemzően megtalálható üveges kiszerelésű vizek is jelentős környezeti terhelést jelentenek – számolt be róla a Portfolio.

„Olyan megoldást kerestünk, amely csomagolásmentes ivóvizet biztosít, és a HoReCa szektor számára is alternatívát nyújt. Annak érdekében, hogy ez mind ízében, mind összetételében az ország minden pontján ugyanazt az állandó szintet érje el, bevezetjük a vízszűrő- és vízkezelő technológiával készülő Floewatert, ami nem termel hulladékot, nem igényel készletgazdálkodást, nem foglal helyet a raktárban, és nem kell törődni a csomagolás visszajuttatásával a beszállítóhoz” – mondta el Szabó Diána, a Hell Energy senior brand managere a Floewater sajtóeseményén.

Fotó: Floewater/facebook.com

Három lépésben lesz a csapvízből Floewater: az előszűrés során a berendezés az emberi szervezet számára optimális 5,6–7 közötti szintre állítja be a víz pH-értékét.
A szénszűrés eltávolítja a helyenként elöregedett vezetékhálózatból érkező csapvízből a fizikai és kémiai szennyeződéseket. Ebben a lépésben a klór íze és kellemetlen szaga eltűnik a csapvízből, és minden 0,2 μm-nél nagyobb (egy emberi hajszál átlagos vastagsága 50 μm) szennyeződéstől is mentes lesz a víz. Végül az ezüstionos szűrés meggátolja a baktériumok kialakulását, elszaporodását.

„Hisszük, hogy a csomagolás nélküli víz nemcsak egy alternatíva, hanem egy fenntartható megoldás a PET- és üvegpalackok jelentette globális problémára” – mondta el Mihály Eszter, a HELL cégcsoport fenntarthatósági menedzsere. „Szeretnénk, ha más italgyártók is követnék a példánkat, ha pedig a vendéglátóhelyek, hotelek, irodák közül egyre többen a csomagolásmentes víz mellett teszik le a voksukat, egy fenntarthatóbb, élhetőbb világot teremthetünk.” 

Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja Szén-dioxid szállítására alkalmas hajót épít a Mitsubishi Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam