2021. december 3., Ferenc, Olívia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A biztosítókat is kihívás elé állítja a klímaváltozás

Komoly kihívásokkal szembesült tavaly a magyar biztosítási piac, de jól állta a sarat – mondta Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetségének elnöke a KPMG biztosítási konferenciáján.

A szektor jövőjével kapcsolatban az elnök kiemelte, hogy a legfontosabb változások a következő időszakban az Európai Unió szabályozó hatóságai felől érkeznek majd, és a témák közül kiemelkedik az ESG (Enviroment, Social, Governance, azaz Környezeti, Társadalmi és Vállalatirányítási) szempontok és elvárások érvényesítése – idézte a Napi.hu.

Pandurics Anett szerint mindez nem újdonság a magyar biztosítási szektornak sem, hiszen az ágazat – természeténél fogva – az elsők között kezdett foglalkozni a klímaváltozás kockázatainak felmérésével. A klímakockázatokkal kapcsolatban az elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy

globális szinten a káresemények bekövetkezése nem annyira az elsődleges kockázatok (hurrikánok, tornádók, stb.) területén emelkedik, sokkal inkább a másodlagos kockázatok körében, mint amilyenek a heves viharok, az árvizek, jégesők, vagy a bozót- és erdőtüzek.

Ebből a szempontból a tavalyi év az 5. legrosszabb év volt világszinten azóta, hogy ilyen adatok rendelkezésre állnak, és Magyarországon is fel kell készülni az időjáráshoz köthető sok kisebb, de akár több nagyobb káresemény gyakoribbá válására – ismertette Pandurics Anett.

Neked ajánljuk
Komposztáló robot lett a startupverseny győztese A marketing sem csak a zöld ámítások terepe lehet A siker titka vidéken, 1. rész - A zánkai Gyógynövény-völgy (videó) Süli János: atomenergia nélkül nincs klímavédelem 60 új elektromos busz érkezik jövőre 6 megyeszékhelyre a Zöld Busz Programban
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam