2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megkezdődött a Zöld nemzeti bajnokok felhívásának társadalmi egyeztetése

A Zöld Nemzeti Bajnokok pályázat a zöldgazdaság területén működő cégek technológiafejlesztésének támogatását tűzte ki célul.

A kormány biztosítja a szükséges pénzügyi forrásokat a növekedési lehetőségek előtt álló hazai cégeknek, mivel a gazdaság újraindításában számít a magyar vállalkozásokra, amelyek a járvány alatt is helytálltak, munkát és megélhetést adva a magyar családoknak és munkavállalóknak – fejtette ki György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár. 

Az államtitkár emlékeztetett, hogy a Zöld nemzeti bajnokok pályázatban nyújtott támogatás célja, hogy segítse a hazai gyártói bázis szélesedését és megerősödését, valamint hozzájáruljon a körforgásos gazdasági folyamatok kiépüléséhez, ezért célcsoportjába az energiahatékonysági, elektromobilitási vagy vízgazdálkodási technológiákat gyártó, továbbá az egyszerhasználatos műanyagokat helyettesítő vagy másodlagos alapanyagokat előállító és felhasználó vállalkozások tartoznak.

A 30 milliárd forint keretösszegű, társadalmi egyeztetésre bocsátott felhívásban 20 milliótól 1,5 milliárd forintig terjedő összeg igényelhető majd, ami bizonyos feltételek teljesülése mellett szintén részben vagy egészben vissza nem térítendővé válik.

Erre azok a cégek jelentkezhetnek majd, amelyek IFKA (Iparfejlesztési Közalapítvány) előminősítési tanúsítvánnyal és legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel rendelkeznek.
A kérelmek beadására 2021. szeptember 9. – 2022. szeptember 30. között lesz lehetőség.

A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2021. 07. 10-ig várják a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban – derül ki az ITM közleményéből.

Neked ajánljuk
Harmincmilliárd forintos keretösszeggel újraindul a Zöld Nemzeti Bajnokok program A tőzsdei cégek többsége fittyet hány a fenntarthatóságra A hazai ipar egyik kitörési pontja az akkumulátor-iparág Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam