2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A műanyag eszközök mellőzése drágulást hozhat az éttermekben

Bár azokat a műanyag eszközöket, amelyeket az üzletek vagy vendéglátóhelyek már korábban megrendeltek, még lehet értékesíteni, illetve fel lehet használni, a gyorséttermi láncok rögtön átálltak az újrahasznosítható termékek használatára.

A Metropol körképéhez meglátogatott tíz vendéglátóhely közül nyolcnál hallottak a törvényről, két esetben viszont úgy tűnt, egyáltalán nem figyelik a kormány intézkedéseit.

A tulajdonosok mindannyian jó ötletnek tartották az új rendelkezést, viszont többen megjegyezték, hogy a duplájába kerülő környezetbarát eszközök beszerzését nem tudják a jelenlegi bevételek mellett megoldani, így árat kell majd emelniük.

A portál munkatársai a hazai áruházláncok boltjait is meglátogatták, hogy kiderítsék, valóban drágábbak-e a fa- vagy papírtárgyak műanyag elődeiknél. Egyelőre úgy tűnik, még jóval többe kerülnek a helyettesítő eszközök. A papírpoharak ára a műanyag társaik duplája, a faeszközök pedig akár háromszor is többe kerülhetnek, mint a most kivont termékek.

A július elsejével életbe lépett rendelet az éttermek működésére a műanyag szívószálak, poharak és tányérok, evőeszközök és keverőpálcikák, illetve hungarocellből készült ételtároló edények és italtartók betiltása révén van hatással, ugyanakkor a csecsemők és kisgyermekek számára készített, valamint a speciális gyógyászati célra szánt műanyag árucikkekre a tilalom nem vonatkozik.

Neked ajánljuk
Növényi alapú bankkártyával rukkolt elő az OTP Az ABB új formába hozná a kereskedelmet és az óceáni műanyagot Kevesebb műanyaggal működik a Spar logisztikai központja Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: metropol.hu
Vissza
Hírfolyam