2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új innovációs versenyen mérettetnek meg a fenntartható vállalkozások

A BASF Innovation Hub elnevezésű innovációs versenysorozatának célkeresztjében a tiszta energiákkal, a fenntartható mezőgazdasággal és a körforgásos gazdasággal foglalkozó, induló vállalkozások és újító szakemberek állnak. A versenyre 11 közép- és dél-európai országban, köztük – Ausztriával közös csoportban – Magyarországon  kerül sor.

A BASF, amely a kutatás és fejlesztés (K+F) terén Európában vezető szerepet betöltő és egyben a legnagyobb német vegyipari vállalat, útjára indítja a BASF Innovation Hub projektjét, ami Közép- és Dél-Európa 11 országában, köztük Magyarországon szándékozik közös tető alá hozni az induló vállalkozásokat és az innovátorokat.

Idén a verseny a Green Deal, azaz a zöldmegállapodás alappilléreihez közvetlenül vagy közvetve hozzájáruló megoldásokra – a tiszta energiára, a fenntartható mezőgazdaságra és a körforgásos gazdaságra – helyezi a hangsúlyt.

Az innovátorok és legfeljebb öttagú startupcsapatok jelentkezésének feltétele annak az alapkövetelménynek a teljesítése, hogy az alkalmazandó ötlet közvetlenül vagy közvetett módon járuljon hozzá a tiszta, megbízható és költségkímélő energiát, a fenntartható mezőgazdaságot támogató és a körforgásos gazdaságra való átállást lehetővé tevő megoldások kidolgozásához.

Legyen szó az energiahatékonyság javítását célzó szigetelőanyagokról, a mezőgazdasági öntözés során az optimális vízfelhasználást támogató alkalmazásokról, a házak és lakások energiafelhasználásáról, a műanyaghulladék csökkentéséhez hozzájáruló modern megoldásokról vagy akár egy igazán forradalmi megoldásról, a BASF pénzügyi segítséget nyújt a legjobb ötlet kivitelezésének támogatásához – hívta fel a figyelmet Thomas Narbeshuber, a BASF Hungária Kft. ügyvezetője.

A versenysorozat helyi fordulójának nevezési időszaka júniustól szeptember 15-ig tart.

További információ: www.join-innovationhub.com

Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: agronaplo.hu
Vissza
Hírfolyam