2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magasabbra teszi a lécet klímastratégiájában a Generali

A cég a 2021–2025-ös időszakban további 8,5-9,5 milliárd euró összegű zöld- és fenntartható befektetést tervez végrehajtani.

A biztosítótársaság elfogadta a fűtési célú szénágazatban még meglévő befektetési és kockázatvállalási tevékenységeinek teljes megszüntetését célzó ütemtervet az OECD-országokra és a világ egyéb részeire vonatkozóan, döntött a közvetlen befektetési portfóliója fokozatos dekarbonizációjáról, és 2050-re a karbonsemlegesség eléréséről – ismertette a Portfolio.

A csoport nemrégiben elfogadott új klímaváltozási stratégiája tulajdonképpen a 2018 februárjában jóváhagyott stratégia módosítása, illetve kiegészítése – a Generali egy alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövő felé tett elkötelezettségével összhangban határoz meg jelentős intézkedéseket a vállalatcsoport befektetési és kockázatvállalási tevékenysége tekintetében.

A stratégia értelmében a vállalat egyre szigorúbb korlátozásokat fogalmaz meg a szénágazatra vonatkozóan, amelynek végső célja a szektorban lévő befektetések fokozatos, de teljes megszüntetése.

A Generali teljes mértékben meg kívánja szüntetni a fűtési célú szénágazatban befektető kibocsátókkal való együttműködését – az OECD-országokban 2030-ra, a világ egyéb részein pedig 2040-re.

A közvetlen befektetési portfólió fokozatos dekarbonizációjával 2050-re el akarják érni a karbonsemlegességet. A vállalat köztes célként 2025-re 25%-kal kívánja csökkenteni a vállalati befektetési állományából  eredő szén-dioxid-kibocsátást.

Ezenkívül a biztosítások területén egyebek mellett kötelezettséget vállal arra, hogy a jövőben nem biztosít olyan tevékenységeket, amelyek célja kőolaj- vagy földgázlelőhelyek felkutatása, illetve olajhomokból vagy palalerakódásokból származó, vagy az Északi-sarkvidéken feltárt fosszilis üzemanyagok (kőolaj és földgáz) akár szárazföldi, akár tengeri kitermelése.

Fotó: MTI/EPA/ANSA/Daniel Dal Zennaro
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam