2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az üzleti fenntarthatóságról indít podcastot az UniCredit

A bank egy ismeretterjesztő podcastsorozatban szakértők segítségével, közérthetően mutatja be, hogy mi mindent tehet egy pénzintézet, és segítségével mit tehetnek a vállalkozások az élhetőbb jövőért, a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentéséért és a környezetért.

Mi a kapocs a ’80-as években mélyszegénységben élő indiai emberek és a bankok 21. századi társadalmi felelősségvállalása között? Milyen hatással volt egy nyékládházi idősotthon működésére az UniCredit Bank? Mi az a SIB, az ESG és az SDG, és ezek a hárombetűs szavak hogyan befolyásolják a bankok és a bankolás jövőjét?

A hatrészes sorozatban Mihálovits András gazdasági újságíró, rádiós műsorvezető az UniCredit szakértőivel beszélget, akik az alapfogalmak ismertetésétől az átfogó, nemzetközi folyamatokig minden olyan témát érintenek, amelyet manapság a fenntarthatóság és a bankok összefüggésében tudni érdemes.

A műsorvezető és vendégei pénzügyekről „nyakkendő nélkül” beszélgetnek, így a sorozat nemcsak a pénzügyi világ bennfenteseihez, de a globális trendek iránt érdeklődő „átlagemberekhez” is szól.

Az első adásban a hallgatók megismerkedhetnek egy újfajta banki gondolkodással és finanszírozási móddal, a Social Impact Bankinggel. A második adás főszereplői azok a vállalkozások, amelyeknek nem csupán gazdasági, de társadalmi céljaik is vannak. A sorozat harmadik része Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, Nyékládházára repíti az érdeklődőket, akik egy társadalmi vállalkozás, egy idősotthon példáján keresztül láthatják, hogy mit is jelent a gyakorlatban, amikor egy bank kedvező kamattal és biztonságos futamidővel finanszíroz egy szociális hasznot hozó vállalkozást.

A negyedik adás a „befektetések koromszűrőjéről”, az ESG-minősítésről szól. Az ötödik epizódban a mentorálás fontosságáról esik szó. A sorozat egy rendkívül fontos témával, a mindenkit érintő pénzügyi edukációval zárul.

Az UniCredit 6 részes podcastsorozata a Spotify, Apple és SimpleCast platformokon, illetve az UniCredit honlapján hallgatható meg.

Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: civilhetes.net
Vissza
Hírfolyam