2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöltutakon járna az AutoWallis

Az AutoWallis Zöld Finanszírozási Keretrendszert dolgozott ki, így a vállalat a későbbiekben zöldkötvényeket bocsáthat ki, valamint zöldhiteltermékeket is igénybe vehet – közölte az autókereskedelmi és mobilitási szolgáltató az MTI-vel.

A közlemény alapján a társaság egyebek mellett azt vállalta, hogy fejleszti az e-mobilitást, így növeli a töltőpontok számát, gyorstöltőket telepít, saját és bérautóflottájában pedig növeli az elektromos vagy hibrid járművek számát.

A csoport emellett olyan zöldberuházásokba kezd, melyek a jelenleg használt ingatlanjaiban további energiamegtakarítást eredményeznek, működése során pedig törekszik a megújuló energia minél nagyobb arányú előállítására és használatára.

A társaság vizsgálja az ESG- (Environmental, Social and Governance) minősítés megszerzésének lehetőségét is, melyhez a keretrendszer elfogadásával egy lépéssel közelebb kerültek

– mondta el az AutoWallis vezérigazgatója. A vállalt célja, hogy a minősítés megszerzésével olyan befektetési alapok érdeklődését is felkeltse, amelyek kizárólag a környezetvédelem iránt elkötelezettek – húzta alá Ormosy Gábor.

Ormosy Gábor, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója 
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A gépjárműkereskedelemmel, gépjárműkölcsönzéssel, szervizszolgáltatásokkal foglalkozó Autowallis 2020-ban 88 milliárd forint árbevételt ért el, 17 százalékkal magasabbat a 2019. évinél. Adózott eredménye 679 millió forint veszteség lett tavaly az előző évi 917 millió forint nyereség után. A vállalat részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek.

Neked ajánljuk
Harmincmilliárd forintos keretösszeggel újraindul a Zöld Nemzeti Bajnokok program A tőzsdei cégek többsége fittyet hány a fenntarthatóságra A hazai ipar egyik kitörési pontja az akkumulátor-iparág Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam