2021. augusztus 1., Boglárka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy lökést kaphat a japán gazdaság zöldülése

Egymilliárd dolláros ESG-befektetési alapot hoz létre a szigetországban Kyoya Okazawa, a BNP Paribas korábbi vezető beosztású munkatársa. Tervei szerint az alapkezelő japán startupokba és a mezőgazdaságba is komoly összegeket fektetne.

Kyoya Okazawa az első alapot már novemberben tervezi felállítani – ehhez mind hazai, mind nemzetközi szinten igyekszik tőkét gyűjteni bankoktól, biztosítóktól és eszközkezelőktől. Okazawa tervei szerint az alapkezelő a későbbiekben hárommilliárd dolláros eszközvagyont is kezelne – számolt be a Bloomberg alapján a Portfolio.

Az üzletember reményei szerint lassan Japánban is beindul a fenntartható befektetések mozgalma.

Ugyan a szigetországban a fenntartható pénzügyi eszközökbe fektetett összeg 2016 és 2020 között majdnem megötszöröződött, az még mindig messze elmarad például az Egyesült Államokban látható számoktól.

A volt bankár alapkezelője így elsősorban hazai zöldtechnológiai cégekbe és a fenntartható, állatbarát megoldásokat alkalmazó mezőgazdasági vállalatokba fektetne a következő öt évben.

Az üzletember elképzeléseiben egy olyan japán kapitalizmus rajzolódik ki, melynek motorja a mezőgazdaság lenne – a japán termékek magas árakon kelnének el szerte a világban, a termelő cégek pedig részvénytársaságokká alakulnának.

Neked ajánljuk
Csomagolásmentes vízzel rukkolt elő a Hell A zöldgazdaság megteremtéséről egyeztettek a visegrádi országok jegybankelnökei Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell Olaszországi extrémek: úgy hullott az égből a jég, mint a kavics Az ausztrál bozóttüzek erősebben hűtötték a klímát, mint a koronavírussal járó leállás
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam