2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy lökést kaphat a japán gazdaság zöldülése

Egymilliárd dolláros ESG-befektetési alapot hoz létre a szigetországban Kyoya Okazawa, a BNP Paribas korábbi vezető beosztású munkatársa. Tervei szerint az alapkezelő japán startupokba és a mezőgazdaságba is komoly összegeket fektetne.

Kyoya Okazawa az első alapot már novemberben tervezi felállítani – ehhez mind hazai, mind nemzetközi szinten igyekszik tőkét gyűjteni bankoktól, biztosítóktól és eszközkezelőktől. Okazawa tervei szerint az alapkezelő a későbbiekben hárommilliárd dolláros eszközvagyont is kezelne – számolt be a Bloomberg alapján a Portfolio.

Az üzletember reményei szerint lassan Japánban is beindul a fenntartható befektetések mozgalma.

Ugyan a szigetországban a fenntartható pénzügyi eszközökbe fektetett összeg 2016 és 2020 között majdnem megötszöröződött, az még mindig messze elmarad például az Egyesült Államokban látható számoktól.

A volt bankár alapkezelője így elsősorban hazai zöldtechnológiai cégekbe és a fenntartható, állatbarát megoldásokat alkalmazó mezőgazdasági vállalatokba fektetne a következő öt évben.

Az üzletember elképzeléseiben egy olyan japán kapitalizmus rajzolódik ki, melynek motorja a mezőgazdaság lenne – a japán termékek magas árakon kelnének el szerte a világban, a termelő cégek pedig részvénytársaságokká alakulnának.

Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam