2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Keleti pályaudvar mellett működik Budapest egyik legzöldebb szállodája

A májusban nyílt IntercityHotel Budapest egyebek mellett helyi élelmiszerek beszerzésére törekszik, zöldenergiát használ, és a vendégeket is szolgáltatásai fenntartható használatára ösztönzi.

A májusban nyílt IntercityHotel Budapest anyavállalata, a német Deutsche Hospitality szállodacsoport folyamatos növekedésben van. Céljai közt szerepel, hogy a következő években a vezető szállodaláncok közé kerüljön Európában, ahogy az is, hogy 2050-re klímasemlegessé váljanak az üzemeltetés terén.

A vállalat CSR-stratégiájával összhangban a közösségi közlekedés elérhetősége egy fontos helyszínválasztási szempont az IntercityHotelek nyitásakor, így azok elsősorban vasúti főpályaudvarok, repülőterek és tömegközlekedési csomópontok tőszomszédságában épülnek.

A budapesti szállodában a rendelt ételek nyersanyagai lehetőség szerint maximum 250 km távolról érkeznek, és a jövőben a vegán és vegetáriánus ételek arányát is növelni tervezik.

A hotellánc valamennyi tagjának üzemeltetésére egyedülálló módon csak zöldenergiát használnak, továbbá a budapesti hotel esetében a 312 szoba mindegyikét úgy tervezték meg, hogy természetes napfénnyel önállóan is megvilágíthatók legyenek. A beáramló napfény folyamatosan táplálja a lobbiban található rengeteg élő növényt és a zuzmófalat is, amely természetes módon tisztítja, párásítja a közösségi tér levegőjét.

A fogyasztási cikkek környezetre gyakorolt negatív hatásának minimalizálása érdekében sikeresen optimalizálták a szobai piperecikkeket is, ennek köszönhetően a csoport európai szállodáiban idáig évi 4 tonna műanyagot takarítottak meg.

A fenntarthatóságra a vendégek figyelmét is igyekeznek felhívni, akik maguk is tehetnek a fenntarthatóbb működtetésért: például úgy, ha lemondanak a mindennapos ágyneműcseréről, amelyért cserébe a hotel italkuponnal ajándékozza meg őket.

A hotelben Magyarországon elsőként vezették be a lánc Green Meeting koncepcióját, amelynek az a célja, hogy a náluk rendezett találkozók vagy rendezvények ökológiai hatásait minden szakaszban – a tervezéstől és a megvalósítástól egészen a vendégek távozásáig – minimalizálják. Az IntercityHotel Budapest igazgatója szerint a koncepció a megelőzési, csökkentési és kompenzációs intézkedéseken alapul, az egyes elemek pedig kiegészítik egymást.

Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam