2021. december 3., Ferenc, Olívia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb sikeres vállalati zöldkötvény-kibocsátásra került sor

A Baromfi-Coop Kft. 23 milliárd forintot vont be zöldcélokhoz kapcsolódó beruházások finanszírozására a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában végrehajtott tranzakciójával. A 10 éves futamidejű kötvényekre 46,1 milliárd forintnyi befektetői ajánlat érkezett; az aukción kialakult átlaghozam 2,7331 százalék lett.

A zöldkötvényhez kapcsolódó beruházások megvalósítását a 2021–2023 közötti időszakra tervezi a vállalat. A fejlesztések nyomán jelentős megtakarítást érnek majd el a víz- és energiafelhasználásban, csökkentik a hulladékmennyiséget, és visszafogják az ammóniakibocsátást is – ismertették.

Bárány Péter, a Baromfi Coop Kft. tulajdonos ügyvezetője a közlemény szerint hangsúlyozta, hogy a menedzsment kiemelt küldetése a fenntartható baromfihús-termelés megvalósítása, a felhasznált természeti erőforrások maximális védelme.

A cégcsoport valamennyi jövőbeli beruházása kapcsán szigorú környezetvédelmi célok teljesítését irányozza elő.

A Baromfi-Coop a Bárány család 100 százalékos tulajdonában lévő Master Good-cégcsoport baromfitenyésztéssel foglalkozó vállalata. A Master Good-csoport a közlemény szerint jelenleg Magyarország csirkehús-előállításának mintegy 40 százalékát biztosítja.

A Baromfi Coop Kft. szervesanyag-kezelő gyára Nyírjákón
Fotó: MTI/Balázs Attila
Neked ajánljuk
Komposztáló robot lett a startupverseny győztese A marketing sem csak a zöld ámítások terepe lehet A siker titka vidéken, 1. rész - A zánkai Gyógynövény-völgy (videó) Süli János: atomenergia nélkül nincs klímavédelem 60 új elektromos busz érkezik jövőre 6 megyeszékhelyre a Zöld Busz Programban
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam