2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újrahasznosított alapanyagból készülő bankkártyát tesztel az OTP

Nagymértékben, 85,5 százalékban újrahasznosított műanyagból készült környezetbarát bankkártyát tett elérhetővé az OTP Bank az ügyfelei számára tesztjelleggel – közölte a pénzintézet az MTI-vel.

A kártyákat számlanyitáskor először a 14–24 éves ügyfelek próbálhatják ki a június 1-jétől szeptember 30-ig tartó próbaidőszak alatt, később azonban széles körben elérhetővé tennék.

A bank a kezdeményezéssel a környezeti terhelés és a hulladék mennyiségének csökkentéséhez szeretne hozzájárulni.

Az MNB adatai szerint idén az első negyedév végén a forgalomban lévő fizetési kártyák száma több mint 9,8 millió volt, ami közel 49 tonna műanyagot jelent, hiszen egy bankkártya hozzávetőlegesen 5 gramm műanyagot tartalmaz – hívták fel a figyelmet.

Az OTP új bankkártyája újrahasznosított műanyagból készül Fotó: OTP Bank/facebook.com

A közleményben arra is kitértek: nemzetközi színtéren már több országban elindult a fizetési eszközök „zöldítése”, Magyarországon elsőként az OTP Bank teszteli a környezetbarát bankkártyákat.

Neked ajánljuk
Csomagolásmentes vízzel rukkolt elő a Hell Búcsút mond az olcsó húsnak az ALDI A zöldgazdaság megteremtéséről egyeztettek a visegrádi országok jegybankelnökei Súlyos esőzések után áradás Közép-Kínában – Drámai fotókon a részletek Imádják a fővárosban közlekedők az új Bubit
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam