2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A jövőben a banki tanácsadók a fenntarthatósági kérdésekben is segíthetik a vállalatokat

A fenntarthatóság egyre fontosabb téma a gazdasági szereplők számára is. A fogyasztói és munkavállalói elvárások, a jövő kríziseihez való alkalmazkodás is kikényszeríti a változást, de a forrásokhoz való biztonságos hozzájutás szempontja is. A K&H képzéssel készíti fel üzleti tanácsadóit arra, hogy segíteni tudják nagyvállalati ügyfeleiket fenntarthatósági kérdésekben.

„A K&H-nál arra törekszünk, hogy a tevékenységünk egyre inkább a fenntarthatósági célokat szolgálja, legyen szó saját ökológiai lábnyomunkról, támogatásainkról, de legfontosabbként – hisz ennek van a legnagyobb hatása – ügyfeleinknek nyújtott hitel-, befektetési, illetve biztosítási szolgáltatásainkról” – idézi Suba Leventét, a K&H Üzleti banki hálózatfejlesztés vezetőjét a ProfitLine.

„Már nem finanszírozunk szénnel kapcsolatos projekteket, a jövőben pedig a vállalatoknak szigorú környezeti szempontoknak kell majd megfelelniük, hogy forrásokhoz jussanak”

– húzta alá Suba Levente. Az elvárások az éghajlatváltozás miatt magasak, a társadalom, a magyar és az európai uniós (EU) kormányzat, illetve a befektetők is egyre inkább elvárják a fenntartható működést minden vállalattól. 

Ahhoz, hogy egy vállalat valóban a fenntarthatósági irányelveknek megfelelően működjön, az egész tevékenységét ezen elvek szerint kell kialakítania. A K&H proaktívan érzékenyíti és képzi érintett munkavállalóit. A témában otthonosan mozgó tanácsadók a nagyvállalati partnereket is ösztönözni tudják arra, hogy a fenntarthatóság elveinek megfelelő üzleti modellre térjenek át, hiszen ez nemcsak a jövőbeni üzleti siker záloga, hanem alapfeltétele is: a jövőben akár a finanszírozáshoz való hozzájutás fontos követelménye is lehet.

A fenntarthatósági képzés az európai zöldmegállapodással összhangban négy területre, a tiszta energiaforrások használatára, a fenntartható közlekedésre, a körforgásos gazdaság megvalósítására és az épületek korszerűsítésére terjed ki.

Ezen belül a K&H üzleti tanácsadói megismerik a klíma- és környezetvédelmi kockázatokat és változásokat, képet kapnak a fogyasztók és befektetők változó elvárásairól, és megtanulják a vállalati riportok elemzését, illetve az idevonatkozó EU-s, hazai és ágazati szabályozásokat.

A Kereskedelmi és Hitelbank irodaépülete a Lechner Ödön fasorban
Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József
Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam