2022. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A C&A újabb ígéretet tett a fenntarthatóbb működésre

A divatcég bejelentette új, 2028-as globális fenntarthatósági stratégiájának elindítását Európa, Brazília, Mexikó és Kína kulcsfontosságú piacai számára.

A stratégia értelmében a C&A tovább csökkentené a műanyagok felhasználását, erősítené a körforgásos gazdaságot és a fenntartható alapanyagok alkalmazását, és bővítené a vásárlók fenntarthatóságot támogató lehetőségeit a divatszektorban – ismertette a Portolio

A stratégia a vállalat európai működésével kapcsolatban célként határozza meg, hogy az alapanyagok 100%-a fenntarthatóbb forrásból kerüljön beszerzésre. 10-ből 7 termék élettartamát az innováció és a körkörösség elveinek összekapcsolásával hosszabbítanák meg, emellett

az üzletekben, az online shopban és a beszállítói láncban az egyszer használatos műanyagok 50%-át fenntartható alternatívákkal kell kiváltani.

A cég legfrissebb globális fenntarthatósági jelentése alapján a C&A az egyik legnagyobb tanúsított biopamut-felvásárló a világon. 2020-ra a vállalat fenntarthatóbb pamutfelhasználása a 2016-os évi 53%-ról 96%-ra emelkedett.

Fotó: Erik1980/Wikimedia Commons/CC BY

„Büszkék vagyunk arra, hogy elértük a 2020-as fenntarthatósági céljaink nagy részét. Ez az, ami továbbvisz bennünket azon az úton, hogy a fenntarthatóságot az új normává tegyük” – mondta Aleix Busquets Gonzalez, a C&A globális fenntarthatósági igazgatója.

Ugyanakkor érdekes adalék, hogy a fenntartható divat megteremtéséért küzdő Fashion Revolution szervezet legfrissebb jelentése alapján a C&A messze nem tartozik a legátláthatóbban működő ruházati vállalatok közé: 56%-os eredményével a középmezőnyben végzett.

Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Pénzzel honorálja a csikkek összegyűjtését a katalán kormány A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam