2021. július 30., Judit, Xénia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csaknem teljesen újrahasznosítható porszívóval rukkolt elő az Electrolux

Elkészült az Electrolux és a Stena Recycling közös fejlesztésű, fenntartható anyagokból gyártott porszívójának második prototípusa.

A 2-Infinity néven emlegetett készülék 90 százalékban újrahasznosítható, szemben a piacon lévő porszívók 75 százalék körüli újrahasznosítási arányával  – ismertette az elektronikai gyártó közleménye alapján a hvg.hu.

A 2-Infinity már a második prototípus – az elsőt 2020 októberében mutatták be –, melynek megalkotása az Electrolux szerint jelentős mérföldkő abban, hogy a svéd vállalat közelebb kerüljön fenntarthatósági célkitűzéseihez, ezen belül pedig a körkörös működéshez.

A fejlesztéssel az Electrolux célja hogy vásárlóit fenntarthatóbb életvitelre ösztönözze, és a piacon elsőként teremtsen arra lehetőséget, hogy újrahasznosított anyagokból készült, akár teljesen újrahasznosítható termékeket választhassanak.

A következő lépés, hogy az Electrolux egy kisszériás, 300 darabból álló sorozatot gyártson az új porszívó-prototípusból. Az elképzelés az, hogy az újrahasznosítható készülékek kizárólag az elektromos és elektronikus berendezések hulladékaiból származó újrahasznosított műanyagból kerüljenek előállításra. Így a már felesleges hulladéknak elkönyvelt, de még biztonságosan használható anyagok új életre kelnek, és visszakerülnek a körforgásba.

Fotó: electroluxgroup.com
Neked ajánljuk
Csomagolásmentes vízzel rukkolt elő a Hell Búcsút mond az olcsó húsnak az ALDI A zöldgazdaság megteremtéséről egyeztettek a visegrádi országok jegybankelnökei A kanadai hőhullámok ismét bebizonyították, hogy egyre gyorsuló felmelegedéssel kell számolnunk Kirívó a szárazság: szörnyű homokvihar falta fel az ősi kínai várost a Góbi sivatag szélén
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam