2021. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A férfiak karbonlábnyoma nagyobb

Bár a két nem csaknem ugyanannyit költ, a nők kiadásai 16 százalékkal kevesebb klímaváltozást elősegítő kibocsátással járnak együtt.

Svédországban élő egyedülálló férfiak és nők kiadásait összevetve kutatók megállapították, hogy mindkét nemnél az ennivaló és a nyaralás teszi ki az összkibocsátás több mint felét. Ezen belül is a nyaralás számlájára írható az emisszió nagyjából egyharmada a férfiaknál és a nőknél egyaránt – idézi az MTI alapján a 24.hu.

A szakemberek szerint a hús- és tejtermékek lecserélése növényi alapú ételekre, valamint a repülős és autós helyett a vonatos nyaralásokra való átállás 40 százalékkal csökkenti az emberek káros kibocsátását.

A klímavédelmi irányelvek meghatározásakor fontos lenne számításba venni a férfiak és a nők közötti különbségeket.

– mondta Annika Carlsson Kanyama, a svédországi Ecoloop kutatóvállalat munkatársa, a kutatás vezetője.

A férfiak és a nők kiadásai egyébként nagyon sablonosak: utóbbiak többet költenek lakásdekorációra, egészségre és ruhákra, míg a férfiak többet költenek üzemanyagra, étteremre, alkoholra és dohánytermékekre. A kutatók szerint a személyes kibocsátás csökkentését szolgáló étrend- és nyaralásbeli változtatások nem járnak együtt többletkiadásokkal, például nem kell elektromos autót vásárolni.

Korábbi kutatások azt mutatták, hogy az egyautós családokban a férfiak jóval gyakrabban használják munkába járáshoz az autót, míg a nők nagyobb valószínűséggel tömegközlekednek.

Neked ajánljuk
A vállalatok többsége számára már magától értetődő, hogy a környezeti hatásairól is beszámol, de azért még van tere a fejlődésnek Így próbálja zöldíteni működését a Starbucks Már Magyarországon is elérhető a vegán KitKat Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam