2022. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fellebbez a Shell

A Royal Dutch Shellt még májusban kötelezte egy holland bíróság, hogy 2030-ig a 2019-es szinthez képest 45 százalékkal kell csökkentenie a szén-dioxid-kibocsátását.

Az olajtársaság hiába tartja sürgetőnek a cselekvést a klímaváltozás ellen, úgy gondolja, hogy egyetlen cég bírósági kötelezése nem jó út a megoldás felé – írta meg a Reuters alapján a Világgazdaság.

A vállalat nem nyugszik bele a döntésbe, és megerősítette, hogy fellebbez az ítélet ellen.

A hágai székhelyű cég ellen a Friends of the Earth 6 másik szervezettel és 17 ezer holland állampolgárral közösen indította a pert, melyet a vállalat vitat. Az ítélet után ugyan az olajtársaság azt állította, felgyorsítja erőfeszítéseit a klímaváltozás megállítása érdekében, és most is azt a véleményt fejezte ki, hogy sürgős cselekvésre van szükség, ám úgy gondolják, egyetlen vállalat bírósági kötelezése nem lenne hatékony.

Meggyőződésük szerint az egész energetikai rendszer átalakításához sokkal inkább egyértelmű és ambiciózus szabályozásra lenne szükség.

Neked ajánljuk
Steiner Attila: komoly iparfejlesztési lehetőség van a zöldgazdaságban Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO Vörös szőnyeget a gyalogosok lábai elé A siker titka vidéken, 17. rész - Matyódesing (videó) A közelmúlt legsúlyosabb monszunja Bangladesben és Indiában
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam