2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra pályázhatnak a hazai zöld cégek

Ismét megnyílt a lehetőség hazai szervezetek előtt a Nyugat-Balkáni Zöld Központ támogatásával a magyar zöldtechnológia és szaktudás alkalmazására a balkáni országok klímavédelmi vállalásainak teljesítése érdekében – mondta dr. Örlős László, a Nyugat-Balkáni Zöld Központ ügyvezető igazgatója a KLíMA – Zöldpolitikai Percek podcast beszélgetése során.

Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta, hogy a nyugat-balkáni régió jelentős kihívásokkal és komoly fejlesztési igényekkel rendelkezik a klímaváltozás szempontjából – a levegőminőség például az egyik legrosszabb a térségben Európán belül. Ugyanakkor jó hír, hogy erősödik a megújuló energiákkal kapcsolatos tudatosság: a régió legtöbb országában egyre több figyelmet fordítanak erre – idézi a Portfolio.

Ebben a magyar technológiának és innovációnak is helye van,

mivel a földrajzi és kulturális közelség miatt viszonylag könnyen érvényesíthetők azok a kereskedelmi kapcsolatok, melyek révén érdemi módon tud részt venni Magyarország is a térség zöld gazdasági átállásában.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a Zöld Központ ismét meghirdette pályázatát a magyar zöldtechnológiai tudás balkáni piacra lépésének támogatására, amelynek keretében 400 millió forint vissza nem térítendő forrásra lehet pályázni 60-80% közötti támogatási intenzitás mellett hazai cégeknek, egyetemeknek és alapítványoknak olyan projektekkel, amelyek segítik a balkáni országok klímavédelmi vállalásainak megvalósítását. A felhívásra augusztus 6-ig van lehetőség pályázni.

Örlős László kiemelte a Zöld Központ egy új kezdeményezését is. Ez egy olyan tudásbázis felállítására irányul, amely az összegyűlt hazai adatok és a zöldgazdasági átállás területén sikeres kezdeményezések példái által támogatja a régióban a klímaváltozással kapcsolatos klímaadaptációs tevékenységeket.

Neked ajánljuk
Új utak nyílhatnak a szén-dioxid gazdasági hasznosítására A klímaváltozás kockázatait a tőkepiacok döntő többsége még nem árazta be Nem csak a vállalatok működésében, az irodai terekben is hódít a zöld Ha drámai kérdésekről van szó, a színház eszközei segíthetik a megértést Matolcsy György: A központi bankokat be kell vonni a klímaváltozás elleni háborúba
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam