2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetvédelmi megfontolásokból betiltják a nagy teljesítményű számítógépek árusítását több amerikai államban

Az Egyesült Államok hat államában is tilos lesz olyan számítógépeket értékesíteni, amelyek az átlagosnál nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek.

A szigorítás csakis az egyben kapható, videokártyával, processzorral, illetve a többi komponenssel felszerelt számítógépekre vonatkozik. Az egyes hardverelemeket nem tiltják be, azok külön-külön továbbra is megvásárolhatók maradnak  – ismertette a Gizmodo alapján a hvg.hu.

A szokatlan változást a high-end, azaz az átlagosnál erősebb PC-k magas energiaigényével és környezetvédelmi okokkal magyarázzák a törvényhozók.

A gond tehát nem az eszközök sebességével, hanem a fogyasztásával van.

Az érintett államokban úgynevezett fogyasztási limitet is beállítanak, ami a PC-k esetében évi maximum 75 kilowattóra lett.

A friss rendelkezés miatt több gyártó már vissza is hívta gépcsomagjait a boltokból, mivel a törvényt az idén július 1-jéig összeállított gépekre kell alkalmazni. Kivételnek számítanak viszont a játékkonzolok és azok a készülékek, amelyeket darabokban szállít le a gyártó, és a felhasználónak kell összeraknia.

Neked ajánljuk
Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri A karbonkibocsátás korlátozása önmagában kevés lesz 26 év után újra láttak itthon halvány sarlósfecskét Egyelőre nem tudni, hogy miért haltak meg a halak a Városligeti-tóban
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam