2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell

A Hell Energy Magyarország a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának keretében sikeresen bocsátott ki 67 milliárd forint névértékű zöldkötvényt.

Ez az NKP program alatt eddig lezajlott legnagyobb zöldkötvény-kibocsátás itthon. A bevont forrásokat a társaság közel 80 milliárd forint összegben meghirdetett beruházási programja finanszírozására tervezi fordítani – ismertette a Portfolio.

A zöldkötvény-kibocsátáson benyújtott összes ajánlat névértéken 76 milliárd forint volt,
végül a vállalat 67,99 milliárd forint forrást vont be.

Az NKP eddigi legnagyobb összegű zöldkötvény-kibocsátásából befolyó összeget a körforgásos gazdasághoz igazított élelmiszeripari termékek gyártására, fenntartható termelési technológiák és folyamatok finanszírozására fordítjuk

– hangsúlyozta a Hell Energy ügyvezetője, Csereklye Barnabás. A finanszírozásra kerülő beruházási program keretében a vállalat a következő két évben a zöldcéloknak megfelelő kapacitásbővítéseket tervez végrehajtani.

A végtelenszer újrahasznosítható aludobozokba töltött termékei iránt mutatkozó egyre nagyobb igény kielégítésére többek között töltőkapacitásait és Quality Pack alumíniumdoboz-gyárát tervezi bővíteni a társaság. Az új kapacitások 2023-ban tervezett átadását követően a Hell Energy évente közel 3 milliárd db alkoholmentes aludobozos termék előállítására lesz képes a szikszói gyárkomplexumában.

Az energia- és üdítőitalokat gyártó Hell Energy Magyarország Kft. tejeskávétöltő üzeme Szikszó határában
Fotó: MTI/Vajda János

A Hell termékeinek ma már több mint 95 százaléka végtelenszer újrahasznosítható alumíniumdobozban kerül forgalomba, hulladékmentes technológiával működő gyártóüzemeit pedig megújuló energiával működteti.

Neked ajánljuk
Októberben jönnek az első európai zöldkötvények Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán A megújuló energia felé fordul az IKEA Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Három év alatt harminc százalékkal csökkent a koalák száma
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam