2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell

A Hell Energy Magyarország a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának keretében sikeresen bocsátott ki 67 milliárd forint névértékű zöldkötvényt.

Ez az NKP program alatt eddig lezajlott legnagyobb zöldkötvény-kibocsátás itthon. A bevont forrásokat a társaság közel 80 milliárd forint összegben meghirdetett beruházási programja finanszírozására tervezi fordítani – ismertette a Portfolio.

A zöldkötvény-kibocsátáson benyújtott összes ajánlat névértéken 76 milliárd forint volt,
végül a vállalat 67,99 milliárd forint forrást vont be.

Az NKP eddigi legnagyobb összegű zöldkötvény-kibocsátásából befolyó összeget a körforgásos gazdasághoz igazított élelmiszeripari termékek gyártására, fenntartható termelési technológiák és folyamatok finanszírozására fordítjuk

– hangsúlyozta a Hell Energy ügyvezetője, Csereklye Barnabás. A finanszírozásra kerülő beruházási program keretében a vállalat a következő két évben a zöldcéloknak megfelelő kapacitásbővítéseket tervez végrehajtani.

A végtelenszer újrahasznosítható aludobozokba töltött termékei iránt mutatkozó egyre nagyobb igény kielégítésére többek között töltőkapacitásait és Quality Pack alumíniumdoboz-gyárát tervezi bővíteni a társaság. Az új kapacitások 2023-ban tervezett átadását követően a Hell Energy évente közel 3 milliárd db alkoholmentes aludobozos termék előállítására lesz képes a szikszói gyárkomplexumában.

Az energia- és üdítőitalokat gyártó Hell Energy Magyarország Kft. tejeskávétöltő üzeme Szikszó határában
Fotó: MTI/Vajda János

A Hell termékeinek ma már több mint 95 százaléka végtelenszer újrahasznosítható alumíniumdobozban kerül forgalomba, hulladékmentes technológiával működő gyártóüzemeit pedig megújuló energiával működteti.

Neked ajánljuk
Új utak nyílhatnak a szén-dioxid gazdasági hasznosítására A jövőben nem csirkék, hanem gombák állíthatják elő a tojásfehérjét Miben áll a „közlegelők tragédiája”? – Videó Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására Meghaladta az 50 fokot a hőség egy ausztrál kisvárosban
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam