2021. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hazai piacon elsőként hozott forgalomba zöldjelzáloglevelet az OTP-csoport

Az aukción összesen 10,08 milliárd forint ajánlatot nyújtottak be a tőkepiaci szereplők, amelyből a kibocsátó 5,02 milliárd forintot fogadott el.

A zöldjelzáloglevél-kibocsátás szempontjából fontos, hogy a fenntarthatósági szempontok figyelembevétele a pénzügyi befektetők körében is kezd egyre hangsúlyosabbá válni.

A befektetők igénye is növekszik az olyan eszközök iránt, amelyek zöld célokat finanszíroznak.

„Meggyőződésünk, hogy a jelzáloghitelezés területén a korábbiaknál hatékonyabban lehet változást elérni, és tevékenyen hozzájárulni a kedvezőtlen energiahatékonysági mutatókkal rendelkező hazai lakóingatlan-állomány megújulásához. A mai zöldjelzáloglevél-kibocsátás az első lépés ezen cél felé, illeszkedve az OTP-csoport fenntarthatósági célkitűzéseihez” – nyilatkozta a kibocsátást követően Becsei András, az OTP Jelzálogbank vezérigazgatója.

Ezt a trendet erősíti a Magyar Nemzeti Bank 2021 augusztusában induló Zöld jelzáloglevél-vásárlási programja, amelynek kifejezett célja a hazai zöldjelzáloglevél-kibocsátás ösztönzése. Az OTP Jelzálogbank erre a piaci szemléletváltásra a forrásszerzési stratégiájának átalakításával, a jelzáloglevél-kibocsátási programjának kibővítésével készül. Kiemelt cél, hogy 2021-től a társaság folyamatosan bocsásson ki zöldjelzálogleveleket.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Neked ajánljuk
2022-re Magyarországon nettó karbonsemleges lesz az OTP A vállalatok többsége számára már magától értetődő, hogy a környezeti hatásairól is beszámol, de azért még van tere a fejlődésnek Már Magyarországon is elérhető a vegán KitKat Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? Élet a Nagy-korallzátonyon – Tavasz (természetfilm)
Tovább a forrásra: mfor.hu
Vissza
Hírfolyam