2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hazai piacon elsőként hozott forgalomba zöldjelzáloglevelet az OTP-csoport

Az aukción összesen 10,08 milliárd forint ajánlatot nyújtottak be a tőkepiaci szereplők, amelyből a kibocsátó 5,02 milliárd forintot fogadott el.

A zöldjelzáloglevél-kibocsátás szempontjából fontos, hogy a fenntarthatósági szempontok figyelembevétele a pénzügyi befektetők körében is kezd egyre hangsúlyosabbá válni.

A befektetők igénye is növekszik az olyan eszközök iránt, amelyek zöld célokat finanszíroznak.

„Meggyőződésünk, hogy a jelzáloghitelezés területén a korábbiaknál hatékonyabban lehet változást elérni, és tevékenyen hozzájárulni a kedvezőtlen energiahatékonysági mutatókkal rendelkező hazai lakóingatlan-állomány megújulásához. A mai zöldjelzáloglevél-kibocsátás az első lépés ezen cél felé, illeszkedve az OTP-csoport fenntarthatósági célkitűzéseihez” – nyilatkozta a kibocsátást követően Becsei András, az OTP Jelzálogbank vezérigazgatója.

Ezt a trendet erősíti a Magyar Nemzeti Bank 2021 augusztusában induló Zöld jelzáloglevél-vásárlási programja, amelynek kifejezett célja a hazai zöldjelzáloglevél-kibocsátás ösztönzése. Az OTP Jelzálogbank erre a piaci szemléletváltásra a forrásszerzési stratégiájának átalakításával, a jelzáloglevél-kibocsátási programjának kibővítésével készül. Kiemelt cél, hogy 2021-től a társaság folyamatosan bocsásson ki zöldjelzálogleveleket.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Neked ajánljuk
Fenntartható számlacsomagot kínál a Takarékbank Gyorsan lebomló, környezetbarát bankkártyát vezet be a Gránit Bank Egy kultikus fenyőfa mesébe illő megmenekülése Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: mfor.hu
Vissza
Hírfolyam