2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Samsung az iparági összefogásban látja a fenntartható működés zálogát

A vállalat a Galaxy a bolygóért fenntarthatósági felületet létrehozásával, a nyílt együttműködés és az innovatív megoldások jegyében támogatja a mobilkommunikációs üzletág átalakulását.

A Samsung elsődleges céljait 2025-ig jelölte ki, a Galaxy termékek ökológiai lábnyomának és a meg nem újuló erőforrások használatának csökkentése érdekében.  A vállalat ezt követően új, távlati célkitűzésekkel reagál a fennmaradó kihívásokra – írja a Prim.hu.

Friss vállalásai értelmében a Samsung

  • a körkörös gazdaság előmozdítására új, környezettudatos anyagokat alkalmaz termékeiben, 2025-re minden új mobiltermékük újrahasznosított anyagokból készül majd;
  • 2025-ig teljesen megszünteti az egyszer használatos műanyagok alkalmazását a termékcsomagolásokban, eltávolítja az eszközök csomagolásához szükségtelen anyagokat, és környezettudatos megoldásokra áll át;
  • az energiafogyasztás visszafogása érdekében a vállalat jelentős fejlesztéseket hajtott végre a töltők készenléti energiafogyasztásának csökkentése érdekében. A munkát tovább folytatva 2025-re 0,005 watt alá, hosszabb távon pedig nullára szeretnék csökkenteni az okostelefon-töltők energiafogyasztását készenléti üzemmódban;
  • a lehető legkisebbre csökkenti a mobil munkaterületeken keletkező hulladékot, és elkötelezett amellett, hogy 2025-ig nullára csökkentse a nem újrahasznosítható hulladékok termelését; 
  • a globális szinten termelődő e-hulladék mennyiségét a termékéletciklusok optimalizálásával és a terméktervezési folyamatok javításával.

„A Samsung számára kiemelten fontos, hogy élhetőbb jövőt biztosítson mind embertársaink, mind a bolygó számára. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem egy vállalaton múlik, a közös erőfeszítések pedig nem foghatók fel versenyként” – mondta el Staphanie Choi, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának alelnöke és marketingvezetője.

A vezető hangsúlyozta, hogy tevékenységük minden területén törekednek az együttműködésre: „az iparági és a piaci stratégiai partnereinkkel közösen világszerte képesek vagyunk pozitív hatást elérni, az összefogással pedig még többet tehetünk a fenntarthatóbb jövőért.”

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: prim.hu
Vissza
Hírfolyam