2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A zöld útra voksol a közép-európai ingatlanóriás

A szén-dioxid-kibocsátás és a közép-kelet-európai épületállomány energiafogyasztásának tartós csökkentése érdekében a CA Immo központi energiakezelést és zöld épületüzemeltetést vezet be.

A zöldenergiára és szén-dioxid-semleges gázra való átállással 2023-tól évente több mint 60 000 tonna CO2 -kibocsátást takarít meg a bécsi központú ingatlanvállalat, ami a magyarországi leányvállalat irodaházainak működésében is jelentős változást hoz.

„Az ingatlangazdálkodás esetében rendkívül fontos az energiahatékonyság növelése és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az épület teljes életciklusa során – ezek a legfontosabb mozgatórugók az éghajlati célok eléréséhez – nyilatkozta Keegan Viscius, a CA Immo befektetési igazgatója. Hozzátette:

„Azzal, hogy az energiabeszerzésben az egész csoportra kiterjedően átállunk zöldáramra és klímasemleges gázra, jelentősen és pozitívan befolyásolhatjuk befektetési portfóliónk szén-dioxid-lábnyomát. Ez egy újabb lépés a klímasemleges épületüzemeltetés és a dekarbonizált gazdaság felé.” 

A cég ezzel a lépéssel 2023 után hozzávetőlegesen 60 400 tonna CO2-kibocsátást takarít meg évente – ez 32 150 személygépkocsi éves CO2-kibocsátásának felel meg.

Az ingatlancég ezenfelül azt tervezi, hogy a következő években a teljes ingatlanportfólióját digitális mérőórákkal (okos mérőkkel) szereli fel, amelyek lehetővé teszik az egyes épületek fogyasztási adatainak digitális, valós idejű rögzítését, így a folyamatos fogyasztási és kibocsátási adatok hatékony nyomon követését és ellenőrzését is.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam