2022. augusztus 11., Tiborc, Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az ügyfelek félrevezetéséért felelhet a Deutsche Bank alapkezelője

Az amerikai hatóságok vizsgálatot indítottak a Deutsche Bank alapkezelőjénél, a DWS-nél, amiért az fenntarthatóbbnak állította be a befektetési kritériumrendszerét, mint amilyen a valóságban.

Az amerikai SEC által elindított vizsgálatok egyelőre még csak korai szakaszban járnak – állítják a The Wall Street Journal forrásai. A lap szerint már korábban felmerült az alapkezelő kapcsán, hogy rózsásabb képet festettek az ügyfeleiknek az ESG-kritériumok (Environmental, Social, Governance – vagyis felelősségvállalás és környezettudatosság) szerinti befektetési politikájukról, mint az a valóságban volt – ismertette a Portfolio.

Az utóbbi időben egyre nagyobb kereslet mutatkozik a befektetők részéről a fenntartható és ESG-kritériumok szerinti befektetési termékek iránt, az elvárásoknak pedig a piaci szereplői igyekeznek is megfelelni. Csakhogy sokszor a zöldnek jelzett termékek mégsem olyan zöldek, és 

a befektetők védelme érdekében a felügyeleti szervek igyekeznek fokozott erővel fellépni az ilyen esetekkel szemben.

A DWS azt kommunikálta az ügyfeleinek, hogy az ESG-szempontok állnak befektetési politikájuk középpontjában, illetve hogy a cég sztenderdjei meghaladják az iparági átlagot. Csakhogy az alapkezelő korábbi fenntarthatósági vezetője szerint, amit belső e-mailek és prezentációk is megerősítettek, a szolgáltató valójában nehezen tudott ESG-stratégiát meghatározni és kialakítani.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam