2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A megújuló energia felé fordul az IKEA

A környezettudatos dizájnötletek, újrahasznosított termékek és körkörös gazdasági megoldások alkalmazása mellett a jövőben a svéd lakberendezési vállalat teljesen új terepen próbálja ki magát.

Új terméket dob piacra az IKEA legnagyobb tulajdonosa. Az Ingka Group szeptembertől megkezdi a megfizethető, megújuló energiaforrásokból származó villamos energia értékesítését, ami először a svéd háztartások számára lesz elérhető – írta meg a Reuters alapján az nrgreport.com.

Az IKEA célja 2030-ig olyan klímabarát céggé válni, amely több üvegházhatásúgáz-kibocsátást csökkent, mint amennyit a teljes értéklánc kibocsát. Hogy ezt elérjék, egymás után jelentik be a klímavédelmi újításaikat, és arra is jelentős figyelmet fordítanak, hogy fenntarthatóbb termékeket gyártsanak. 

„Mindenki számára elérhetőbbé és megfizethetőbbé akarjuk tenni a fenntartható forrásokból származó energiát”

– áll a cég közleményében, amiben azt is hozzáteszik, hogy az IKEA a legnagyobb megújulóenergia-mozgalmat hozná létre munkatársaival, vásárlóival és partnereivel együttműködve világszerte, hogy közös erővel küzdjenek az éghajlatváltozás ellen.

A háztartásoknak lehetőségük lesz nap- és szélerőművekből származó megújuló energiát vásárolni megfizethető áron, a fogyasztásukat pedig egy alkalmazáson keresztül nyomon is követhetik – mondta a svéd IKEA fenntarthatósági vezetője, Jonas Carlehed, aki abban bízik, hogy a jövőben még több piacra kiterjeszthetik a megújuló energia értékesítését.

Az áramot az Ingka Group partnere, az IKEA számára napelemeket is gyártó Svea Solar fogja megvásárolni a Nord Pool skandináv áramtőzsdén, amit aztán felár nélkül értékesítenek tovább, közvetlenül a vásárlóknak. A svéd háztartások a villamos energiáért fix havi díjat, valamint a fogyasztásuk alapján számított összeget fizetik majd.

Neked ajánljuk
Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos A zöld pénzügyekben is a pénztárcánk mondja ki a döntő szót Fizessenek többet a városi terepjárósok, mondja egy német polgármester Új akciótervvel küzd a műanyagszennyezés ellen Kína
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam