2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így próbálja zöldíteni működését a Starbucks

A Starbucks számos környezetbarát megoldást vezetett be az elmúlt években, szeptembertől pedig a Közösségi Erdőkért Alapítvánnyal (MyForest) együttműködve egy újabb lépést tesz a zöldebb jövő irányába.

A Starbucks az elmúlt években az olyan megoldásokkal, mint a szívószálmentes fedő bevezetése, a műanyag szívószálak lecserélése fenntartható, papír szívószálakra, valamint a fenntartható forrásból származó fa evőeszközök bevezetése üzleteiben, folyamatosan arra törekedett, hogy működését és kínálatát is zöldebbé tegye – írja a Glamour.

A kávézólánc rövidesen újabb bolygópozitív lépést tesz, ennek megfelelően szeptember hetedikétől a vendégeivel közösen a magyar erdőterületek növeléséhez is hozzájárul.

A Starbucks annak érdekében, hogy a vásárlókat a zöldmegoldások választására ösztönözze, országszerte húsz forinttal megemeli minden üzletében az egyszer használatos műanyag vagy papírpohárba értékesített ital árát, amely többletköltséget faültetés céljára adományoz a Közösségi Erdőkért Alapítványnak (MyForest).

Azok a vendégek, akik saját termoszukba vagy reusable cupba kérik italukat, továbbra is 160 forint kedvezményt kapnak a Starbucks kávézóiban.

A zöldmegoldások előtérbe helyezésére bátorítva vendégeit, a vállalat üzleteiben szeptember 7. és 30. között minden reusable, vagyis többször használatos italtároló termék – bögre és palack – féláron érhető el, így, már kevesebb mint 500 forintért megvásárolható az ikonikus és tudatos Starbucks pohár.

A jól bevált, többször használható poharak mellett a Starbucks ugyancsak szeptember 7-től, alternatívaként bevezeti a Circular Cup bögrét, amely újrahasznosított papírpoharakból készül. 

Az akció további részletei a Starbucks oldalán olvashatók.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: glamour.hu
Vissza
Hírfolyam