2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Amerikában is szigorúbban szabályoznák a fenntarthatóságukkal kérkedő alapkezelőket

Amerikában is igazolniuk kellhet az alapkezelőknek, hogy valóban annyi pénzt fektetnek környezetileg és társadalmilag fenntartható cégekbe, ahogy azt eddig állították – írja az amerikai felügyelet új tervei kapcsán a The Wall Street Journal.

A felügyelet (SEC) azt mérlegeli, hogy kötelezze-e az alapkezelőket annak közzétételére, mi alapján neveznek egy-egy befektetést zöldnek vagy fenntarthatónak.

Gary Gensler, a SEC elnöke arra kérte munkatársait, hogy dolgozzanak ki az ilyen alapok számára egy ajánlást az új közzétételi kötelezettségre vonatkozóan.

Az ajánlás piaci egyeztetése pedig idén év végén vagy jövő év elején elkezdődhet.

Az elmúlt években jelentősen megugrott a fenntarthatónak titulált befektetések száma, az ilyen alapokba több ezermilliárd dollárnyi pénz áramlik. Mindeközben egyre több az olyan hang, amely szerint az alapkezelők a fenntarthatónak és ESG-nek mondott alapjaikkal félrevezetik a befektetőket, ami nem nehéz, tekintve, hogy Amerikában egyelőre nincs egységes szabályozás.

Az EU-ban március 10-én indult útnak az EU új, fenntarthatósággal kapcsolatos (Sustainable Finance Disclosure Regulation, SFDR) szabályozása, amelynek célja, hogy átláthatóbbá, transzparensebbé tegye a fenntartható befektetéseket, nem utolsósorban pedig gátat szabjon a csak nevükben fenntarthatónak titulált termékeknek.

Neked ajánljuk
Fizessenek többet a városi terepjárósok, mondja egy német polgármester Új akciótervvel küzd a műanyagszennyezés ellen Kína Az afganisztáni kivonulás után a klímavédelemre és a világjárványra fókuszálna Joe Biden A dinók hosszú farka mégsem csak a fejük súlyát volt hivatott ellensúlyozni A világ legnagyobb élőnövény-gyűjteménye a londoni Kew Gardensben van
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam