2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bill Gates hatalmas adománnyal adna lendületet az amerikai zöldátmenetnek

Bill Gates az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumával (US DOE) kötött új partnerség keretében 1,5 milliárd dollárt adományoz a tiszta technológiákra.

„A tiszta hidrogén nagyszerű példája egy nagyon ígéretes technológiának, amelynek nagy haszna van a zöldátmenetben” – mondta a Microsoft és a Breakthrough Energy alapítója kedden, amikor az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumának (US DOE) hidrogén-csúcstalálkozóján beszélt.

A hidrogén és a tiszta üzemanyagok iránti elköteleződését kifejezve Gates kifejtette, hogy bár a tiszta üzemanyag nagyon ígéretes, az árnak megfelelőnek kell lennie, nemcsak az USA, hanem az egész világ számára.

„A Breakthrough Energy néhány hete jelentett be partnerséget az amerikai DOE-vel, hogy felgyorsítsa e technológiák [tiszta technológiák] megértését, és csökkentse ezek magas költségét. Együtt négy különböző területen fogunk részt venni projektekben: hidrogén, fenntartható repülőgép-üzemanyag, közvetlen levegőből történő leválasztás és hosszú távú energiatárolás” – mondta el Bill Gates, amikor bejelentette, hogy összesen 1,5 milliárd dolláros támogatást ad a zöldenergiás fejlesztésekre.

Bill Gates milliárdos üzletember, a Microsoft alapítója Fotó: The Times of India/Wikimedia Commons/cc by

„A vegyes finanszírozás révén megtaláljuk a módját annak, hogy csökkentsük e termékek költségeit, és célunk, hogy a következő három évben 0,5 milliárd dollárt mozgósítsunk itt az Egyesült Államokban ezekre a projektekre” – tette hozzá Gates a h2-view.com zöldenergiás portál szerint.

„Az ehhez a munkához szükséges források jelentős része a kétpárti infrastrukturális beruházási és foglalkoztatási törvényből származna, amennyiben az törvényi erőre emelkedik” – magyarázta a Joe Biden által javasolt 1900 milliárd dolláros infrastrukturális reformra utalva. Gates kétségtelenül szeretné felgyorsítani a tiszta jövőt, és üdvözölte, hogy a Biden-kormány már felismerte, hogy a zöldítés egyik hatalmas akadályát a költségek jelentik.

Neked ajánljuk
Új utak nyílhatnak a szén-dioxid gazdasági hasznosítására A jövőben nem csirkék, hanem gombák állíthatják elő a tojásfehérjét Miben áll a „közlegelők tragédiája”? – Videó A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval)
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam