2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A vízlábnyomának megzabolázásával folytatja a zöldülést a Google

Az informatikai óriás ivóvíz helyett másfajta megoldással hűtené a szervereit, de segíti és támogatja a jobb vízgazdálkodást is.

Ahogy sok más technológiai vállalat, az elmúlt években a Google is igyekszik fenntarthatóbbá tenni a működését: 2019-ben például bejelentették, hogy több mint 2 milliárd dollárt, vagyis több mint 601,9 milliárd forintot fektetnek a megújuló energiaforrásokba – idézi fel a hvg.hu.

A Google most egy újabb fontos vállalást tett, ezúttal a vízkészletek megóvása érdekében.

A cég azt tervezi, hogy 2030-ig az irodákban és az adatközpontokban elfogyasztott vízkészletek 120 százalékát adja majd vissza a környezetnek.

Egyrészt ivóvíz helyett egyéb alternatívákat keresnek a szerverek hűtésére: az amerikai Georgia államban például már van olyan szerverfarm, amelyet újrahasznosított szennyvízzel hűt. Emellett az irodákban is több alternatív vízforrást, például esővizet használ majd az öntözésre vagy épp a vécék öblítésére.

Annak érdekében, hogy a Google több vizet „állítson elő”, mint amennyit elhasznál, a cég olyan projektekbe fektet majd be, amelyek a helyi vízgazdálkodást részesítik előnyben. Ilyen például a szennyvíz megtisztítása vagy épp a csapadék felhasználása.

Emellett a vállalat továbbra is technológiai segítséget nyújtana azoknak a szervezeteknek, amelyek a vízkészlet mérésével és szintjének előrejelzésével foglalkoznak.

Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam