2021. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A vízlábnyomának megzabolázásával folytatja a zöldülést a Google

Az informatikai óriás ivóvíz helyett másfajta megoldással hűtené a szervereit, de segíti és támogatja a jobb vízgazdálkodást is.

Ahogy sok más technológiai vállalat, az elmúlt években a Google is igyekszik fenntarthatóbbá tenni a működését: 2019-ben például bejelentették, hogy több mint 2 milliárd dollárt, vagyis több mint 601,9 milliárd forintot fektetnek a megújuló energiaforrásokba – idézi fel a hvg.hu.

A Google most egy újabb fontos vállalást tett, ezúttal a vízkészletek megóvása érdekében.

A cég azt tervezi, hogy 2030-ig az irodákban és az adatközpontokban elfogyasztott vízkészletek 120 százalékát adja majd vissza a környezetnek.

Egyrészt ivóvíz helyett egyéb alternatívákat keresnek a szerverek hűtésére: az amerikai Georgia államban például már van olyan szerverfarm, amelyet újrahasznosított szennyvízzel hűt. Emellett az irodákban is több alternatív vízforrást, például esővizet használ majd az öntözésre vagy épp a vécék öblítésére.

Annak érdekében, hogy a Google több vizet „állítson elő”, mint amennyit elhasznál, a cég olyan projektekbe fektet majd be, amelyek a helyi vízgazdálkodást részesítik előnyben. Ilyen például a szennyvíz megtisztítása vagy épp a csapadék felhasználása.

Emellett a vállalat továbbra is technológiai segítséget nyújtana azoknak a szervezeteknek, amelyek a vízkészlet mérésével és szintjének előrejelzésével foglalkoznak.

Neked ajánljuk
Harmincmilliárd forintos keretösszeggel újraindul a Zöld Nemzeti Bajnokok program A tőzsdei cégek többsége fittyet hány a fenntarthatóságra A hazai ipar egyik kitörési pontja az akkumulátor-iparág A klímabarát innovációban látja a gazdaság jövőjét a francia elnök Mossunk okosan! Így növelhetjük ruháink élettartamát
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam