2021. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét megmérettetnek a legértékesebb társadalmi projektek

Elindult az online közönségszavazás a Social Impact Award közösségépítő és üzletfejlesztési program döntős projektjeire.

A fenntartható Vállalkozásokért Alapítvány, az Impact Hub Budapest és az Indotek Group szervezésében megvalósuló képzési és támogatási program részeként 7 döntős csapat vett részt a nyári inkubációs folyamatban, amelynek során a résztvevők mentorok segítségével fejleszthették tovább ötleteiket.

A legígéretesebb projektek közül a szakmai zsűri két nyertesről dönt majd, a közönségszavazás keretében pedig egy közönségdíjas projekt is díjat kap majd.

A három nyertes képviseli majd Magyarországot az októberben megrendezésre kerülő nemzetközi Social Impact Award csúcstalálkozón is, ahol a világ több pontjáról érkező, innovatív ötletekkel rendelkező fiatal vállalkozók mutathatják be projektjeiket. 

A közönségszavazás szeptember 29-ig tart, a nyerteseket pedig a szeptember 30-ai díjátadón hirdetik ki az Impact Hub Budapestben.

A hazai program lezárásaként, a szeptember 30-ai díjátadón 5 perces előadások („pitchek”) keretében mutathatják be a fenntarthatóságra, esélyegyenlőségre, illetve különböző gazdasági témákra épülő megoldásaikat.

A döntőbe jutott csapatok ígéretes megoldásokat kínálnak számos társadalmi és fenntarthatósági problémára, így például olyan témákkal is foglalkoznak, mint a szegénység, az éghajlatváltozás, a fenntartható fogyasztási és termelési minták, az egészséges élet és jólét, az egyenlőtlenség, a fenntartható fejlődés, a rugalmas infrastruktúra, a tartós és befogadó gazdasági növekedés, valamint a tisztességes munkához való hozzájutás.

A döntősök között szerepel például az Aranyani – egy applikációt fejlesztő vállalkozás, amelynek célja, hogy környezetvédelemmel és klímaváltozással kapcsolatos információkat nyújtson az embereknek, és a Green Digital, amely online képregények segítségével szeretné kinevelni a zöldgenerációt.

Versenyben van a Redo Fashion, egy divatos kiegészítőket tervező vállalkozás is, amely magyar divatmárkák szabászati és egyéb textilhulladékait felhasználva dolgozik, és megváltozott munkaképességű személyeket alkalmaz.

Neked ajánljuk
Hogyan válhatnak az elveikben elkötelezett fiatalokból a gyakorlatban is tudatos vásárlók? A klímavédelem nem drága, sőt: egyenesen lökést adhat a gazdaságnak Súlyos egészségügyi kockázatokkal hozták összefüggésbe a ftalátokat Hol a helyük a kiürült patronoknak? A tengerfenék makraméba öltött szépsége
Tovább a forrásra: eco.hu
Vissza
Hírfolyam