2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét megmérettetnek a legértékesebb társadalmi projektek

Elindult az online közönségszavazás a Social Impact Award közösségépítő és üzletfejlesztési program döntős projektjeire.

A fenntartható Vállalkozásokért Alapítvány, az Impact Hub Budapest és az Indotek Group szervezésében megvalósuló képzési és támogatási program részeként 7 döntős csapat vett részt a nyári inkubációs folyamatban, amelynek során a résztvevők mentorok segítségével fejleszthették tovább ötleteiket.

A legígéretesebb projektek közül a szakmai zsűri két nyertesről dönt majd, a közönségszavazás keretében pedig egy közönségdíjas projekt is díjat kap majd.

A három nyertes képviseli majd Magyarországot az októberben megrendezésre kerülő nemzetközi Social Impact Award csúcstalálkozón is, ahol a világ több pontjáról érkező, innovatív ötletekkel rendelkező fiatal vállalkozók mutathatják be projektjeiket. 

A közönségszavazás szeptember 29-ig tart, a nyerteseket pedig a szeptember 30-ai díjátadón hirdetik ki az Impact Hub Budapestben.

A hazai program lezárásaként, a szeptember 30-ai díjátadón 5 perces előadások („pitchek”) keretében mutathatják be a fenntarthatóságra, esélyegyenlőségre, illetve különböző gazdasági témákra épülő megoldásaikat.

A döntőbe jutott csapatok ígéretes megoldásokat kínálnak számos társadalmi és fenntarthatósági problémára, így például olyan témákkal is foglalkoznak, mint a szegénység, az éghajlatváltozás, a fenntartható fogyasztási és termelési minták, az egészséges élet és jólét, az egyenlőtlenség, a fenntartható fejlődés, a rugalmas infrastruktúra, a tartós és befogadó gazdasági növekedés, valamint a tisztességes munkához való hozzájutás.

A döntősök között szerepel például az Aranyani – egy applikációt fejlesztő vállalkozás, amelynek célja, hogy környezetvédelemmel és klímaváltozással kapcsolatos információkat nyújtson az embereknek, és a Green Digital, amely online képregények segítségével szeretné kinevelni a zöldgenerációt.

Versenyben van a Redo Fashion, egy divatos kiegészítőket tervező vállalkozás is, amely magyar divatmárkák szabászati és egyéb textilhulladékait felhasználva dolgozik, és megváltozott munkaképességű személyeket alkalmaz.

Neked ajánljuk
Megszabadulunk az ellentmondásos pálmaolajtól, de ez az élelmiszerek további drágulását is magával hozza MNB: a klímaváltozás a pénzügyi szektort is sújtja Mindennap fenntarthatóan: amit a mosható betétekről tudni érdemes A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem
Tovább a forrásra: eco.hu
Vissza
Hírfolyam