2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Almahéjból óraszíj – itt az ideje, hogy minden hulladék hasznosuljon

Fenntartható módon, környezetbarát és újrahasznosítható anyagokból, részben almahéjból készülő óraszíjakat dob piacra a Samsung a Galaxy Watch 4 okosórákhoz. A környezetbarát óraszíjak a divattervező, Sami Miró közreműködésével készültek.

A limitált kiadású hat óraszíj megtervezéséhez azért pont Mirót kérték fel, mivel a tervező eddigi munkáiban is nagy figyelmet fordított a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre.

Érdekesség, hogy a hat különböző mintájú és színű óraszíj közül

kettő változat száz százalékig újrahasznosított almahéjból készült, melyet a mezőgazdasági feldolgozókból szereznek be.

Az elérhető hat óraszíj közül a maradék négy TPU-ból (hőre lágyuló poliuretánból) készül, ez a gyártó elmondása szerint száz százalékban újrahasznosítható anyag.

Az almahéjból készült bőrutánzat nem újdonság, egy kanadai cég, mely táskákat és pénztárcákat gyárt, már több éve foglalkozik az almahéj újrahasznosításával. A növényi származékból készülő bőrutánzat előnye a vegán bőrhöz képest, hogy előállítása során nem használnak kőolajszármazékokat, így környezetkímélőbb a gyártási módszer.

A hat különböző mintájú és színű óraszíj közül a fekete és a „Straus Sky” fantázianevet viselő szürke változat száz százalékig újrahasznosított almahéjból készült Fotó: samsung.com
Neked ajánljuk
Cukornádból és PET-palackból is készül már legó A pókhálóból merített inspiráció forradalmasíthatja a textilipart Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam