2021. október 26., Dömötör
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Almahéjból óraszíj – itt az ideje, hogy minden hulladék hasznosuljon

Fenntartható módon, környezetbarát és újrahasznosítható anyagokból, részben almahéjból készülő óraszíjakat dob piacra a Samsung a Galaxy Watch 4 okosórákhoz. A környezetbarát óraszíjak a divattervező, Sami Miró közreműködésével készültek.

A limitált kiadású hat óraszíj megtervezéséhez azért pont Mirót kérték fel, mivel a tervező eddigi munkáiban is nagy figyelmet fordított a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre.

Érdekesség, hogy a hat különböző mintájú és színű óraszíj közül

kettő változat száz százalékig újrahasznosított almahéjból készült, melyet a mezőgazdasági feldolgozókból szereznek be.

Az elérhető hat óraszíj közül a maradék négy TPU-ból (hőre lágyuló poliuretánból) készül, ez a gyártó elmondása szerint száz százalékban újrahasznosítható anyag.

Az almahéjból készült bőrutánzat nem újdonság, egy kanadai cég, mely táskákat és pénztárcákat gyárt, már több éve foglalkozik az almahéj újrahasznosításával. A növényi származékból készülő bőrutánzat előnye a vegán bőrhöz képest, hogy előállítása során nem használnak kőolajszármazékokat, így környezetkímélőbb a gyártási módszer.

A hat különböző mintájú és színű óraszíj közül a fekete és a „Straus Sky” fantázianevet viselő szürke változat száz százalékig újrahasznosított almahéjból készült Fotó: samsung.com
Neked ajánljuk
Fráter Erzsébet: Miből készül? – Növényi eredetű tárgyaink nyomában Tarjánban is ültettek fákat a településfásítási programon belül Szén-dioxid az atmoszférában 1960–2020 között (infografika) Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk Klímasemlegességet ígér, de bizonytalan eszközökre alapoz Szaúd-Arábia
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam