2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megerősítette a klímavédelemmel kapcsolatos elkötelezettségét a Tesco

Az áruházlánc célul tűzte ki, hogy 2035-ig eléri a nettó zéró kibocsátást saját működésében, ami Magyarországra éppúgy érvényes, mint a közép-európai működési régió másik két országára, valamint az Egyesült Királyságra és Írországra.

A Tesco emellett azt is vállalta, hogy 2050-re a termékeiből és az ellátási láncból eredő kibocsátását is nullára csökkenti, ami összhangban áll az ENSZ által megfogalmazott céllal, a globális felmelegedés 1,5 Celsius-fok alatt tartásával.

A kibocsátáscsökkentés hármas fókuszával összhangban a Tesco 2050-es kötelezettségvállalása kiterjed a teljes értékláncában keletkező valamennyi kibocsátásra. Így egyrészt a nyersanyagok beszerzésére és az élelmiszer-előállításra, másrészt a Tesco termékek otthoni felhasználására, beleértve az élelmiszer-hulladék csökkentését és végül az emberek táplálkozási döntéseit is. Utóbbiban a WWF-fel együttműködésben készített szemléletformáló kampány van segítségükre.

A következő 12 hónapban a Tesco részletes tervet állít össze a célok teljesítésére, kidolgozva benne a legnagyobb emissziós területekre vonatkozó részletes dekarbonizációs útitervét.

A Tesco termékeiből és az ellátási láncból származó kibocsátás teszi ki az áruházlánc teljes üvegházhatásúgáz-kibocsátásának több mint 90 százalékát.

Fotó: Darren Harmon/flickr.com/cc by
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam