2021. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Leonardo DiCaprio lát fantáziát a laborhúsokban

Az Oscar-díjas amerikai in vitro húskészítményeket előállító vállalkozásokat támogat.

A hollywoodi sztár részesedést vásárolt az Aleph Farm izraeli és a Mosa Meat holland cégben, amelyek marhahúst állítanak elő tehenek sejtjeiből. Leonardo DiCaprio tanácsadóként is részt vesz a vállalkozások munkájában.

„A klímaválság elleni harc egyik leghatékonyabb útja az élelmiszer-ellátó rendszer megváltoztatása. A Mosa Meat és az Aleph Farms új lehetőségeket kínálnak a marhahús iránti világszintű igény kielégítésére, ugyanakkor megszüntethetik a jelenlegi ipari marhahústermelés legégetőbb problémáit”

– fejtette ki DiCaprio. A színész korában a kaliforniai Beyond Meat nevű vállalkozásba is befektetett már, amely növényi eredetű hamburgereket és kolbászokat készít.

A világ húsfogyasztása a klímaváltozás egyik katalizátora elsősorban a tömeges állattartás hatalmas területigénye és az ehhez kapcsolódó káros anyagok, köztük a metán kibocsátása miatt.

Leonardo DiCaprio az ENSZ klímavédelmi nagykövete Fotó: World Economic Forum/flickr.com/cc by
Neked ajánljuk
Harmincmilliárd forintos keretösszeggel újraindul a Zöld Nemzeti Bajnokok program A tőzsdei cégek többsége fittyet hány a fenntarthatóságra A hazai ipar egyik kitörési pontja az akkumulátor-iparág Hol a helyük a kiürült patronoknak? A tengerfenék makraméba öltött szépsége
Tovább a forrásra: metropol.hu
Vissza
Hírfolyam