2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Leonardo DiCaprio lát fantáziát a laborhúsokban

Az Oscar-díjas amerikai in vitro húskészítményeket előállító vállalkozásokat támogat.

A hollywoodi sztár részesedést vásárolt az Aleph Farm izraeli és a Mosa Meat holland cégben, amelyek marhahúst állítanak elő tehenek sejtjeiből. Leonardo DiCaprio tanácsadóként is részt vesz a vállalkozások munkájában.

„A klímaválság elleni harc egyik leghatékonyabb útja az élelmiszer-ellátó rendszer megváltoztatása. A Mosa Meat és az Aleph Farms új lehetőségeket kínálnak a marhahús iránti világszintű igény kielégítésére, ugyanakkor megszüntethetik a jelenlegi ipari marhahústermelés legégetőbb problémáit”

– fejtette ki DiCaprio. A színész korában a kaliforniai Beyond Meat nevű vállalkozásba is befektetett már, amely növényi eredetű hamburgereket és kolbászokat készít.

A világ húsfogyasztása a klímaváltozás egyik katalizátora elsősorban a tömeges állattartás hatalmas területigénye és az ehhez kapcsolódó káros anyagok, köztük a metán kibocsátása miatt.

Leonardo DiCaprio az ENSZ klímavédelmi nagykövete Fotó: World Economic Forum/flickr.com/cc by
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem
Tovább a forrásra: metropol.hu
Vissza
Hírfolyam