2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az élhetőbb bolygóért ötletelhetnek a startupok

A Kék Bolygó Alapítvány és a Design Terminal ismét összefogott, hogy startupokkal és nagyvállalatokkal karöltve tegyen lépéseket egy élhetőbb bolygóért. A nagy sikerű, a vízválság problémájára megoldásokat hozó Aquathon ötletverseny után a Planet Bootcamp a körforgásos gazdaság kihívásaira keres választ.

A háromnapos innovációs program során szakértő mentorok segítik workshopokon és egyéni mentorálásokon a startupokat abban, hogy valódi megoldásokat hozzanak valós nagyvállalati kihívásokra, amelyeket a MOL, a Nestlé és a Vajda Papír a körforgásos gazdaság témakörében fogalmazott meg.

A megfogalmazott kihívások között szerepel többek között az újonnan előállított műanyagok környezetkárosító és költséges felhasználásának csökkentése, a kisebb környezeti lábnyomú alapanyagok és csomagolóanyagok használatának növelése vagy éppen a vevők buzdítása az újrahasznosításra, és bevonásuk ezekbe a folyamatokba.

A résztvevők a termékfejlesztés mellett komoly piaci visszaigazolásra és akár gyors fejlődésüket segítő tőkebefektetésre is szert tehetnek. A verseny célja, hogy lendületet adjon vezető hazai nagyvállalatok és feltörekvő startupok közti együttműködéseknek.

 A Planet Bootcampre november 7-ig lehet jelentkezni.

A bootcampet november 16–17-én tartják a szervezők, a programot záró Demo Day pedig november 18-án lesz.

Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: startuponline.hu
Vissza
Hírfolyam