2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rangos elismerésben részesült a Magyar Nemzeti Bank

Az MNB Zöld Programja lett idén a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért által meghirdetett Fenntartható Jövőért díj egyik kategóriájának nyertese.

Az idei évben a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) választották a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) Fenntartható Jövőért díja Üzleti megoldás, üzleti modellváltás kategóriája egyik díjazottjának.

A BCSDH zsűrijének döntése alapján a jegybank Zöld Programja  a díjat innovatív, a fenntartható finanszírozást ösztönző megoldásaira és a nemzetközi szinten is kiemelkedő fenntarthatósági szempontokat integráló felügyeleti eszközeire tekintettel nyert el.

A szervezet zsűrije a program innovatív, nemzetközi szinten is kiemelkedő, a fenntartható finanszírozást ösztönző megoldásai miatt döntött a mértékadó díj odaítéléséről.

A rangos hazai fenntarthatósági díjat Kandrács Csaba, az MNB alelnöke vette át. A jegybanki vezető ennek keretében kerekasztal-beszélgetésen is megosztotta gondolatait a BCSDH jelen lévő tagjaival, illetve a jelen lévő piaci szakemberekkel az MNB Zöld Programjáról.

Mint ismert, az MNB 2019 februárjában hirdette meg Zöld Programját, amelyben a környezeti problémák által jelentett ökológiai, gazdasági és pénzügyi problémák kockázatainak mérséklését, egyúttal az ország fejlesztését, versenyképességének erősítését tűzte ki célul.

Fotó: Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért – BCSDH/facebook.com

A BCSDH évente ítéli oda a Fenntartható Jövőért díjait a fenntartható fejlődési célok elérésére való inspirálás érdekében, a kiemelkedő vállalati és vezetői teljesítmények elismeréseként.

Neked ajánljuk
Együttműködési megállapodást kötött az MNB és az Európai Beruházási Bank Az MNB szerint jelentős növekedés indult el a zöldpénzügyi piacokon Az MNB nyitott a zöldlakáshitel folytatására A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem
Tovább a forrásra: novekedes.hu
Vissza
Hírfolyam