2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gazdasági élénkülést hozhat a Zöld Hitel

Az ingatlan.com elemzése szerint az új lakások piacának, ezen belül a lakásépítéseknek adhat extra lendületet az október elején elindult Zöld Otthon Program.

Az ingatlanpiaci portál szerint az eladásra kínált új lakóingatlanok iránti érdeklődések száma a program indulása utáni napokban 165 százalékkal haladta meg az egy hónappal korábbit, éves összevetésben pedig 68 százalékos volt a növekedés.

Az ingatlan.com csoporthoz tartozó money.hu tapasztalatai szerint is fokozott érdeklődés mutatkozik a programban elérhető lakáshitel-konstrukció iránt. Közleményük szerint

a hitelfelvételt tervezők számára kedvező, hogy máris verseny alakult ki a bankok között: a hitelkonstrukciók közötti eltérés akár milliós különbséget eredményezhet a teljes visszafizetendő összegben a zöldhiteleknél is.

Az érdeklődést mutatja, hogy az első három napban a money.hu oldalán már több százan kalkulálták ki, hogy melyik zöldhitelajánlat lenne számukra a legmegfelelőbb.

Fotó: pixabay.com

A program keretében elérhető kedvezményes lakáshitel nagyon sok embert érinthet, mert a gyermekek száma már nem előírás a hiteligénylők számára, a CSOK-igénylők pedig a hitel egy részét kamatmentesen fizethetik – mutatott rá Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője, aki szerint a programot övező kereslet miatt új lakásépítési hullám indulhat rövid és középtávon.

Mivel 2022 júniusa után szinte csak olyan ingatlan kaphat használatbavételi engedélyt, amelyik megfelel a zöldhitel feltételeinek, ezért a jelenlegi kínálatban szereplő új lakásokra és házakra már lehet igényelni a konstrukciót, ezek átadása ugyanis túlnyomórészt jövő nyár után várható.

Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem
Tovább a forrásra: sonline.hu
Vissza
Hírfolyam