2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

3 milliárd eurót fektet zöld és fenntartható kötvényekbe a Generali-csoport

A 2022-ig megvalósuló befektetéseket Philippe Donnet, a vállalatcsoport vezérigazgatója jelentette be a 2021-es EU Fenntartható beruházási csúcstalálkozón.

A csúcstalálkozó az Európai Bizottság által a fenntartható beruházások témakörében szervezett első rendezvény volt, amelyet az új európai zöldmegállapodás bevezetését követően szerveztek meg.

A zöldmegállapodás célja, hogy Európa 2050-re az első klímasemleges kontinenssé váljon.

A rendezvényen minden résztvevőt arra kértek, hogy kötelezze el magát a kezdeményezés mellett, mely összhangban van az Európai Bizottság által meghatározott fenntarthatósági célokkal.

A Generali-csoport 3 milliárd eurós kötvénybefektetési kötelezettségvállalása összhangban van a vállalat új éghajlatvédelmi stratégiájával, amely szerint 2021–2025 között 8,5-9,5 milliárd euró értékű új zöld és fenntartható beruházást valósítanak meg – idézi a vállalat közleményét az MTI.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Neked ajánljuk
Sor került a Kék Bolygó Alapítvány tőkealapjának első befektetésére A fenntarthatóságban is szintet lépne a régió legaktívabb tőkebefektetője A fenntartható befektetések felé fordul a Generali Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam