2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A biológiai sokféleség védelmét szolgáló új alapot hoz létre Kína

A fejlődő országok megsegítésére létrehozott, 1,5 milliárd jüanos Kunming Biodiverzitási Alaphoz Kína más felek csatlakozását is fogadja.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség tudósítása szerint Hszi beszédében hangsúlyozta: az emberi tevékenységet az ökológia és a környezet határain belül kell tartani. A kínai elnök erőfeszítéseket sürgetett a zöld átállás érdekében a globális fenntartható fejlődés elősegítése érdekében, és nemzetközi együttműködésre szólított fel, hogy a fejlődés eredményeiben minden ország osztozhasson.

A dél-kínai Kunmingban tartott COP15 elnevezésű konferencián az ENSZ Biológiai Sokféleség Egyezményének tagjai vesznek részt.

Hszi hangsúlyozta: az új környezetvédelmi céloknak egyrészről nagyra törőnek, másrészről pedig gyakorlatiasnak és kiegyensúlyozottnak kell lenniük.

A kínai elnök említést tett országa főbb környezetvédelmi célkitűzéseiről is, melyek alapján Kína 2030-ra eléri a szénkibocsátás csúcsát, és 2060-ra eléri a szénsemlegességet. E célok megvalósítása érdekében Peking a kulcsfontosságú területekre és szektorokra vonatkozó végrehajtási terveket közöl majd, melyeket egy sor támogató intézkedéssel fog alátámasztani. Elmondta: Kína folytatja ipari struktúrájának, valamint energiafelhasználásának átalakítását, és gyors ütemben fejleszti a megújulóenergia-ágazatát.

Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam