2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az acélipari óriás is elkötelezte magát a zöldülés mellett

A Fortescue 2040-re teljesen ki szeretné iktatni a termékei használatához kapcsolódó kibocsátást.  Környezettudatos erőfeszítéseinek elismeréseként az acélgyártó nemrégiben a tudatos vállalatokat értékelő Australasian Centre for Corporate Responsibility elismerésében is részesült.

A vállalat intézkedéseit nemcsak a környezettudatosság motiválja: egyben egy profittermelő tervről van szó, amely keretében a cég eladja a teljes mértékben tulajdonában lévő leányvállalata, a Fortescue Future Industries által kifejlesztett technológiát és zöldhidrogént az acélgyártó ügyfeleinek – számolt be róla a Tőzsdefórum.

A vállalat 2030-ra kitűzött célja, hogy az ügyfelei acélgyártási kibocsátását 7,5 százalékkal csökkentse, további 10 évvel később pedig a csökkenésnek már a 100 százalékot kellene elérnie.

Az általuk sokat bírált konkurenseknél ambiciózusabb klímacél elérése érdekében a Fortescue

  • ércfuvarozó flottáját zöld üzemanyagra állítja át;
  • a vas- és acélgyártás kibocsátását megújuló energia felhasználásával csökkenti;
  • olyan módszereket dolgoz ki, amelyek segítségével a vas és cement alacsony hőmérsékleten és előállítható, emellett a folyamat során a szenet szeretnék zöldhidrogénnel helyettesíteni;
  • új fuvarozóit is zöldenergia használatára biztatná.

A kibocsátás visszaszorítását lehetővé tevő eljárások kutatását és kifejlesztését évente 400-600 millió dollárból finanszírozzák majd.

Neked ajánljuk
Megszabadulunk az ellentmondásos pálmaolajtól, de ez az élelmiszerek további drágulását is magával hozza MNB: a klímaváltozás a pénzügyi szektort is sújtja A fenntartható vásárlásokhoz ad tippeket a Kifli.hu Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: tozsdeforum.hu
Vissza
Hírfolyam