2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Online konferencia a hazai tőkepiac zöldítésén dolgozó szervezeteknek

Az elmúlt másfél év közös munkájának újabb mérföldköveként október 20-án online konferenciát rendeznek a hazai fenntartható tőkepiaci stratégiát kidolgozó intézmények, tanácsadók.

A rendezvényen az előadások és beszélgetések egyebek közt azokra a jövőbeni zöldberuházásokra fókuszálnak, amelyek elengedhetetlenek Magyarország klímavédelmi, fenntarthatósági terveinek eléréséhez.

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD), a Magyar Nemzeti Bank (MNB), illetve a Deloitte tanácsadó cég 2021. október 20-án közös online konferenciát rendez Fenntartható Tőkepiacok/Sustainable Capital Markets Conference címmel.

A rendezvény célja, hogy összekapcsolja a kiemelt állami, vállalati és pénzpiaci szereplőket a hazai tőkepiac „zöldítésének” további elősegítése érdekében.

A konferencián szó lesz többek között azokról a fenntartható beruházásokról, amelyek Magyarország klíma- és fenntarthatósági terveinek eléréséhez szükségesek. A szakmai hallgatóság emellett megismerheti a témával kapcsolatos eddigi legfontosabb fejleményeket, a releváns fenntartható beruházási igényeket, továbbá azon iparágakat, pénzügyi ösztönző és szabályozói eszközöket, amelyek alkalmasak lehetnek ezen igények kielégítésére.

2020 júliusában a hazai tőkepiac „zöldítését” elősegítő stratégia-előkészítő projekt indult el Magyarországon az EBRD közreműködésével. A kezdeményezés célja annak megalapozása, hogy a tőkepiac a jelenleginél nagyobb mértékben tudja finanszírozni a környezeti fenntarthatóságot szolgáló beruházásokat, a „zöld” cégek pedig kedvezőbb tőke- vagy kötvényjellegű forráshoz juthassanak.

Az eseményre – mely ingyenes – a szervezők a téma szempontjából releváns professzionális szereplők részvételét várják, így a részvétel regisztrációhoz kötött. 

Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: magyarhirlap.hu
Vissza
Hírfolyam