2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetbarát nyugtát vezet be a Lidl

A blokkhoz használt innovatív, kék színű hőpapír felelős erdőgazdálkodásból származik, és FSC-tanúsítvánnyal rendelkezik, emellett ellenáll a napfénynek, így tartósan tárolható anélkül, hogy kifakulna. 

A Lidl Magyarország fenntarthatósági stratégiájának részeként áruházaiban új, környezetbarát, ugyanakkor tartós nyugtákat vezetett be.

Az sem probléma, ha a nyugta a vásárolt élelmiszerrel közvetlenül érintkezik, mert anyaga teljesen ártalmatlan az egészségre.

Ha pedig már nincs rá szükség, a szelektív hulladékgyűjtőbe dobható és újrahasznosítható.

A nyugta további előnye a vásárlók számára, hogy olaj- és vízálló, így rendkívül tartós.

A korábbi nyugta lecserélésével a nyugtatekercsek csomagolása is optimalizálódik: nem használnak többé erre a célra műanyagot. Az átállás hozzájárul a Schwarz-csoport REset Plastic-stratégiájához is – az új csomagolással évente 30 tonna műanyagot takarítanak meg.

A hagyományos blokkok az újrahasznosítást akadályozó, ugyanakkor egészségügyi kockázatokat is hordozó BPA-tartalmuk miatt világszerte a környezetvédelmi szervezetek kritikájának célpontjai, ugyanakkor egy 2020-as adat szerint csak az Egyesült Államokban több mint 300 ezer tonnát dobnak ki belőlük évente.

Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam