2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy neves közgazdász tétlensége miatt bírálta az amerikai központi bank elnökét

A Nobel-díjas Joseph Stiglitz szerint Jerome Powell vezetése alatt a FED nem vette elég komolyan a klímaváltozást, holott az a pénzügyi világ számára is tartogat kockázatokat.

A klímaveszély pénzügyi veszély – mondta Stiglitz a Bloomberg TV-nek, aki szerint a Fed továbbra sem számol a klímaváltozás támasztotta veszélyekkel és azok hatásával a pénzügyi rendszer és a bankrendszer számára.

Ezzel szemben az Európai Központi Bank (EKB) igyekszik a bankokat a környezeti fenyegetések komolyan vételére bírni. A klímaváltozás kérdései így a monetáris politikán is nyomot hagynak.

Stiglitz szerint a világ minden táján felismerték már az ezzel kapcsolatos kihívásokat, ám az Egyesült Államok mégsem képes lépni az ügyben.

Powell megbízása februárban jár le, és széles körű támogatást élvez a republikánusoktól sok demokratáig, köszönhetően a koronavírus-járványra adott monetáris politikai válaszának. 

Joseph Stiglitz a Világgazdasági Fórum 2015-ös, mexikói rendezvényén Fotó: World Economic Forum/Benedikt von Loebell/flickr.com/cc by
Neked ajánljuk
Nagy érdeklődés fogadta a zöldlakáshitelt A marketing sem csak a zöld ámítások terepe lehet A siker titka vidéken, 1. rész - A zánkai Gyógynövény-völgy (videó) Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban A férfiak étrendje több üvegházhatásúgáz-kibocsátással jár
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam