2021. december 8., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A videójátékok környezeti lábnyomán is faraghat a Microsoft

Amellett, hogy 2030-ra célul tűzték ki a karbonsemlegesség elérését, a redmondi vállalat az eszközeik után maradó hulladék mennyiségét is csökkentené – legalábbis fontolóra veszik a játékkonzolok javíthatóságának biztosítását.

A Gamestar beszámolója szerint a Microsoft felbérelt egy külsős céget, hogy azok vizsgálják meg: milyen hatással lenne, ha könnyebbé tennék a felhasználóknak a saját eszközeik szerelését.

Az elmúlt időszakban rengeteget lehet hallani a „right-to-repair” mozgalomról, melynek lényege, hogy a cégek könnyen javítható eszközöket gyártsanak, így maguk a felhasználók vagy a kisebb szervizek is meg tudják azokat javítani gond nélkül. A cél az lenne, hogy kitolják az elektronikák élettartamát, ezzel csökkentve az igényt a kibányászott nemesfémekre és egyéb anyagokra.

A kutatástól azt remélik, hogy új irányt mutat majd, hogyan lehetne leegyszerűsíteni az Xboxok és Surface-eszközök javítását.

A Microsoft abba is beleegyezett, hogy könnyebben elérhetővé teszik a hivatalos szervizútmutatókat ezen eszközökhöz. A kutatás eredményeiről legkésőbb 2022 májusáig be kell számolniuk.

Az As You Sow csoport szerint az elektronikai hulladékok dinamikusan növekvő tömegének 70 százaléka gyártás közben keletkezik. Ha a vásárlók könnyebben javíthatnák a megvásárolt eszközeiket, azzal csökkenteni lehetne a gyártási igényeket, ezzel pedig csökkenteni a feldolgozhatatlan hulladék mennyiségét.

Neked ajánljuk
Komposztáló robot lett a startupverseny győztese A Növekedési Kötvényprogram a megújuló erőművek épülését is segíti A siker titka vidéken, 1. rész - A zánkai Gyógynövény-völgy (videó) Árvizek és földcsuszamlások a Hawaii-szigeteken A szokásosnál nagyobb aszteroida repül el a Föld mellett
Tovább a forrásra: gamestar.hu
Vissza
Hírfolyam