2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kína búcsút mondott a bitcoinbányáknak

Mióta Kína júniusban betiltotta a tevékenységet, az Egyesült Államok lett az energiazabáló eszközök és a hulladéktermelés miatt világszerte bírált bitcoinbányászat új fellegvára.

Korábban sok szó esett arról, hogy a skandináv országok szerepe megnőhet a bitcoin bányászatában, köszönhetően a megújuló energiaforrásoknak és az energia viszonylag alacsony árának. A friss adatok azonban mást mutatnak.

A május és augusztus közötti időszakban a bányák 35 százaléka az Egyesült Államokban, 18 százaléka Kazahsztánban, 11 százaléka pedig Oroszországban működött.

Az Egyesült Államok elsősorban a Washington államban elérhető olcsó vízenergia miatt lett vonzó, Kazahsztán ugyanakkor energiaszükségletét 70 százalékban szénből fedezi.

A becslések szerint a bitcoin jelenleg a globális áramtermelés mintegy fél százalékát használja fel, ugyanakkor a bányászat környezetterhelése nem korlátozódik az üvegházhatású gázok kibocsátására, hiszen a számítógépek gyorsan elavulnak, így sok ezer tonnányi elektronikai hulladék is keletkezik.

Neked ajánljuk
Nagy érdeklődés fogadta a zöldlakáshitelt A marketing sem csak a zöld ámítások terepe lehet A siker titka vidéken, 1. rész - A zánkai Gyógynövény-völgy (videó) Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban A férfiak étrendje több üvegházhatásúgáz-kibocsátással jár
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam