2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható telekommunikáció legjobbjai között a Magyar Telekom

A társaság 2020-as fenntarthatósági eredményei alapján a telekommunikációs szektor fenntarthatósági szempontból legjobban teljesítő vállalatai között rangsorolta a Magyar Telekomot az ISS Corporate Solutions.

Az ISS ESG Corporate Rating éves szinten több mint 100 mutató mentén, holisztikus rendszerben értékeli a befektetésre ajánlható vállalatokat világszerte. A legfrissebb értékelés szerint a Magyar Telekom az iparág legjobbjai között szerepel – számolt be róla a Világgazdaság.

Az ISS Corporate Solutions a Magyar Telekomot B Prime minősítéssel a felelős befektetésre javasolt cégek közé sorolja.

A telekommunikációs vállalat az utóbbi időben két független ESG-értékelés alapján is elismerő visszajelzést kapott fenntarthatósági gyakorlatáról.

Az FTSE Russell megerősítette, hogy a társaság megfelelt azoknak a követelményeknek, amelyek alapján továbbra is az FTSE4Good indexcsalád tagja lehet, emellett a CDP (Carbon Disclosure Project) Supplier Engagement Rating (SER) értékelése alapján a Magyar Telekomot – egyedüli magyar vállalatként – a top 7 százalékba sorolta.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam