2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntartható startupok szállhatnak ringbe 50 ezer euróért

A vállalkozók a változás motorjai. Ezen filozófia mentén indít egy új programot az Európai Innovációs és Technológiai Intézet, hogy elősegítse az új európai Bauhaus kezdeményezés sikerét, és hozzájáruljon egy fenntarthatóbb és befogadóbb Európa megvalósításához.

Az EIT Community Booster programra olyan európai startup- és scaleupvállalkozások jelentkezését várják, amelyek a városi élet, az ipar, a klímaváltozás, az élelmiszerszektor, a jólét és egészség, valamint az életminőség területén kínálnak fenntartható módon üzleti potenciállal kecsegtető megoldásokat, illetve az új európai Bauhaus kezdeményezés céljaival összhangban álló innovatív megoldásokkal képzelik el üzleti növekedésüket.

A program során 20 kiválasztott vállalkozás egyenként 50 ezer euró támogatásban részesül növekedési tervei megvalósításához.

A támogatáshoz a résztvevők részben közvetlen kifizetés formájában, részben pedig olyan szolgáltatásokon keresztül jutnak hozzá, amelyek segítségével növekedési pályára állíthatják vállalkozásukat.

Az Európai Bizottság azzal a célkitűzéssel indította el az új európai Bauhaus kezdeményezést, hogy a kontinens polgárainak összefogásával pozitív, kézzelfogható eredményekké alakítsa az európai zöldmegállapodás törekvéseit. A kezdeményezés három pillére a fenntarthatóság, az esztétikum és a befogadás – a programba olyan vállalkozásokat várnak, amelyek tevékenysége ezeket a célokat támogatja.

Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam