2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mennyi az annyi? Számszerűsítik a klímaváltozással járó károkat

Amerika vezető pénzügyi felügyeleti szervei megtették az első lépést egy közös, a klímaváltozás pénzügyi kockázatait figyelő és elemző rendszer felállítására.

A Pénzügyi Stabilitást Felügyelő Tanács (FSOC), amelyet Janet Yellen pénzügyminiszter vezet, egy 133 oldalas dokumentumot tett közzé arról, hogyan lehetne elkerülni az extrém időjárásokból fakadó pénzügyi károkat – számolt be a  Yahoo Finance alapján a Portfolio.

A jelentés négy cselekvési pontot határoz meg:

  • nagyobb felügyeleti erőforrásokra van szükség a klímakockázatok kiértékelésére,
  • új adatok gyűjtése a klímaváltozásból fakadó pénzügyi károk számszerűsítésére,
  • ösztönözni a minél gyakoribb tájékoztatók kiadását a témáról, valamint
  • forgatókönyv-elemzések készítése a jövőbeni kockázatok feltérképezésére.

Az FSOC most azt szeretné elérni, hogy a kormány a vállalati szférával karöltve közösen dolgozza ki annak alapjait, miképpen lehetne olyan események pénzügyi hatásait elemezni és minimalizálni, mint a hurrikánok és tűzvészek.

Yellen ugyanakkor rámutatott, hogy a karbonsemleges gazdaságra való átállás is okoz pénzügyi kockázatokat, amelyeket az amerikai kormányzatnak kell kezelnie.

Neked ajánljuk
Szén-dioxid szállítására alkalmas hajót épít a Mitsubishi A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam